Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Συνελήφθη αιρετός που ετοιμαζόταν να ταξιδέψει οπλισμένος στην Ουάσινγκτον (βίντεο)

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι συνελήφθη αιρετός από το Νέο Μεξικό ο οποίος είχε διαμηνύσει ότι θα ταξίδευε στην Ουάσινγκτον οπλισμένος για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, η οποία θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη.

Ο Κόι Γκρίφιν, επίτροπος σε κομητεία και ιδρυτής μιας οργάνωσης που αποκαλεί «καουμπόηδες υπέρ του Τραμπ» συνελήφθη στην Ουάσινγκτον καθώς τον βαρύνουν κατηγορίες για την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία μεταφορτώθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Ο Κόι Γκρίφιν ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν το αμερικανικό Κογκρέσο να κυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν επί του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Φέρεται πάντως να έμεινε στην είσοδο, να μην μπήκε στο κτίριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις Αρχές, επέστρεψε στο Νέο Μεξικό, όπου φέρεται να είπε την 14η Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου της κομητείας Οτέρο, πως σκόπευε να πάει οδικώς στην πρωτεύουσα με μια καραμπίνα κι ένα πιστόλι για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου.

Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν οπλοφορούσε όταν συνελήφθη χθες. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη είσοδο σε ομοσπονδιακό χώρο χωρίς άδεια.

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες ως εδώ σε βάρος εκατό και πλέον υπόπτων για τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου. Εξετάζονται πάνω από 140.000 βίντεο και φωτογραφίες.

Οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα για την πιθανότητα να ξεσπάσουν περαιτέρω βίαια επεισόδια ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Πάνω από δέκα πολιτείες έχουν κινητοποιήσει την Εθνοφρουρά μετά την προειδοποίηση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) ότι μπορεί να οργανώσουν διαδηλώσεις ένοπλοι ακροδεξιοί. Πάντως ως το απόγευμα χθες Κυριακή ελάχιστοι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.

Tags
Back to top button