Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Σε κάθειρξη 18 ετών καταδικάστηκε ακροδεξιά εξτρεμίστρια για σχέδιο επίθεσης

Χθες Τετάρτη, εξτρεμίστρια της αμερικανικής άκρας δεξιάς καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξης καθώς απεργαζόταν σχέδιο επίθεσης σε υποδομές του συστήματος παραγωγής και διανομής ηλεκτρισμού γύρω από τη Βαλτιμόρη.

Η Σάρα Κλεντάνιελ, 36 ετών, συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2023 στην πολιτεία Μέριλαντ, ταυτόχρονα με ομοϊδεάτη της, τον Μπράντον Ράσελ, συνιδρυτή της αμερικανικής νεοναζιστικής οργάνωσης Atomwaffen, από τη Φλόριντα (νοτιοανατολικά).

Και οι δύο ανήκουν στο κίνημα του λεγόμενου «επιταχυντισμού», στο οποίο είναι στρατευμένοι ιδίως οπαδοί της θεωρίας περί ανωτερότητας της λευκής φυλής. Αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ κι έχει εμπνεύσει επιθέσεις σε διάφορες άλλες περιοχές του κόσμου· σκοπός του είναι να επισπεύσει «πόλεμο ανάμεσα στις φυλές», που χαρακτηρίζει αναπόφευκτο.

Η ομολογία της Κλεντάνιελ


Η Σάρα Κλεντάνιελ ομολόγησε τον Μάιο του 2024 ότι σχεδίαζε επίθεση εναντίον υποδομών του συστήματος ηλεκτροδότησης στο Μέριλαντ και πως είχε στην κατοχή της όπλο - παράνομα, καθώς είχε ποινικό μητρώο.

Καταδικάστηκε χθες αντίστοιχα σε 18 και 15 χρόνια κάθειρξης για τις δυο κατηγορίες, ποινές που θα εκτίσει κατά συγχώνευση (15 χρόνια στη φυλακή, τρία χρόνια ελεύθερη υφ’ όρον, ισόβια υπό περιοριστικούς όρους), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Ήθελε να καταστρέψει ολοσχερώς την Βαλτιμόρη»


«Η Σάρα Μπεθ Κλεντάνιελ επιδίωκε να ‘καταστρέψει ολοσχερώς’ την πόλη της Βαλτιμόρης, στοχοποιώντας πέντε υποσταθμούς του συστήματος ηλεκτροπαραγωγής, στο όνομα της βίαιης ρατσιστικής ιδεολογίας της», σχολίασε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ.

«Η κατηγορούμενη απεργαζόταν σχέδιο για την παράλυση του δικτύου ενέργειας σε όλη την περιφέρεια της Βαλτιμόρης και για να βλάψει χιλιάδες ανθρώπους προκειμένου να εφαρμόσει εξτρεμιστικό βίαιο πρόγραμμα με ρατσιστικά κίνητρα», πλειοδότησε ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), ο Κρίστοφερ Ρέι.

Tags
Back to top button