Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δεν προβλέπει αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους στα τέλη Σεπτεμβρίου

Να εγκρίνει την απαιτούμενη νομοθεσία για να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας – ή shutdown – του ομοσπονδιακού κράτους στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν εκπνέει η ισχύς της νομοθεσίας για τις ομοσπονδιακές δαπάνες, περιμένει από το Κογκρέσο η αμερικανική προεδρία.

«Πράγματι πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για να αποφευχθεί το shutdown», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Κέιλι Μακενάνι, στους δημοσιογράφους.

Το Κογκρέσο έχει προθεσμία ως την 30ή Σεπτεμβρίου για να εγκρίνει νομοθεσία που θα εξασφαλίζει την επαρκή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ανασταλεί η λειτουργία πολλών τομέων του.

Η έγκριση νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι εντελώς χωριστή διαδικασία από τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, για να ανακάμψει από το πλήγμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, με την προθεσμία για το ζήτημα της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους να πλησιάζει, ορισμένοι στην Ουάσινγκτον εισηγούνται τα δύο ζητήματα να συγχωνευθούν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, επικαλούμενο συνεργάτες Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών αιρετών, μετέδωσε χθες ότι συνήφθη άτυπα συμφωνία ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν που θα επιτρέψει να εγκριθεί νομοθεσία για τη χρηματοδότηση του κράτους που δεν θα εμπεριέχει αμφιλεγόμενα ζητήματα. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Αυτό ωστόσο σημαίνει πως αποκλείεται να συμπεριληφθεί το πακέτο βοήθειας σε πολίτες και επιχειρήσεις για να ξεπεράσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στο απολύτως απαραίτητο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους.

«Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή (των Αντιπροσώπων) τάσσονται υπέρ μιας καθαρής απόφασης για τη συνέχιση» της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πελόσι, ο Ντρου Χάμιλ, τοποθέτηση η οποία αφήνει να εννοηθεί πως αυτό που συμφωνήθηκε είναι να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο τα όρια των ομοσπονδιακών δημοσίων δαπανών.

Tags
Back to top button