Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Κρούσμα λύσσας σε άνθρωπο μετά από 67χρόνια - Τον δάγκωσε νυχτερίδα

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 80χρονος άνδρας που έπασχε από λύσσα, μετά από δάγκωμα νυχτερίδας, στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Οι υγειονομικές Αρχές του Ιλινόις γνωστοποίησαν ότι ένας 80χρονος άνδρας που έπασχε από λύσσα, έφυγε από τη ζωή και είναι το πρώτο περιστατικό της συγκεκριμένης ασθένειας που εντοπίζεται στην αμερικανική πολιτεία από το 1954.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail, πριν από έναν μήνα, ο 80χρονος είχε ξυπνήσει με μία νυχτερίδα στον λαιμό του.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για κρούσμα λύσσας, ενώ ο άνδρας εν τω μεταξύ παρουσίασε και σχετικά συμπτώματα, όπως πόνο στον λαιμό, πονοκέφαλο, δυσκολία στην ομιλία και στον έλεγχο των άκρων του.

Να σημειωθεί ότι η λύσσα έχει τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου από κάθε άλλη ασθένεια, καθώς σχεδόν το 100% των πασχόντων που εμφανίζουν συμπτώματα, χάνουν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα εβδομάδων.

Αν και υπάρχει εμβόλιο και διαφορές επιλογές αντιμετώπισης της λύσσας, προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Εάν ένα άτομο ξεκινήσει να εμφανίζει συμπτώματα, η κατάσταση θεωρείται σοβαρή.

Tags
Back to top button