Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ - Κίνα: Ύστατη προσπάθεια να πείσουν οι μεν τους δε στη Ρώμη να πάρουν θέση για την Ουκρανία

Οι δύο άντρες έχουν συναντηθεί συνολικά τρεις φορές αφότου τα ηνία των ΗΠΑ ανέλαβε ο Τζο Μπαίντεν, πέρυσι. Σύμφωνα δε, με δημοσιογραφικές πηγές το συγκεκριμένο ραντεβού ετοιμαζόταν εδώ και αρκετές εβδομάδες στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας των δύο χωρών να κρατήσουν ανοιχτούς τους δίαυλους επικοινωνίας μεταξύ τους ειδικά μετά και την… πυροσβεστική διαδικτυακή σύνοδο Μπάιντεν-Σι, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ωστόσο, η συνάντηση και η σημασία της αυριανής συνάντησης αναβαθμίστηκε μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, ειδικά μετά και τη στάση που επέλεξε να κρατήσει η Κίνα που έχει κρατήσει αποστάσεις από τη ρωσική εισβολή, αποφεύγοντας να την καταδικάσει. Αν και έχει ζητήσει τερματισμό του πολέμου και τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση στις εχθροπραξίες.

Κίνα: Κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι «ωθεί στα άκρα» την ένταση μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας

Το Πεκίνο υποστηρίζει πως θέλει να κρατήσει ουδέτερη στάση στην ουκρανική διαμάχη, όμως η έμμεση στήριξη που συνεχίζει να παρέχει στη Μόσχα δείχνει το αντίθετο, κάτι που έχει προκαλέσει δυσφορία στις δυτικές κυβερνήσεις, πόσο μάλλον στην Ουάσιγκτον.

Μόλις νωρίτερα, εξάλλου, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ σε δηλώσεις του είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι το Πεκίνο δεν θα ενδώσει στις πιέσεις που δέχεται από τη Δύση να ευθυγραμμιστεί με τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας και πως, όχι μόνο θα κρατήσει ζωντανές τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές, αλλά και ότι η σχέση τους θα ενισχυθεί.

Ν. Δένδιας: Συνάντηση με τoν πρέσβη της Κίνας

Βεβαίως, οι Αμερικανοί δεν έχουν προσδοκίες για απτά αποτελέσματα από την συνάντηση, που θα έχει περισσότερο σαν στόχο να σταλούν τα… κατάλληλα μηνύματα προς το Πεκίνο. «Είναι βασικό για τους Κινέζους αξιωματούχους να ακούσουν απευθείας από τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας την εκτίμηση του για το πώς βλέπει την κατάσταση (στην Ουκρανία» σχολίασε χαρακτηριστικά αξιωματούχος, μιλώντας στο Reuters.

Tags
Back to top button