Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Και νέα προκλητική ενέργεια από την αστυνομία - Σταμάτησαν καυγά λευκού και αφροαμερικανού εφήβου, συλλαμβάνοντας μόνο τον δεύτερο

Συγκεκριμένα, οι δύο αστυνομικοί έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο μόνο απέναντι στον μαύρο έφηβο, αφού τον έριξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες, ενώ έβαλαν τον λευκό έφηβο να κάτσει σε έναν καναπέ.

Η αστυνομία του Νιού Τζέρσι των ΗΠΑ ξεκίνησε εσωτερική έρευνα μετά τη μετάδοση στην αμερικανική τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός βίντεο που δείχνει το περιστατικό. Ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι κατήγγειλε “αυτό που μοιάζει με διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τη φυλή”.

ΗΠΑ: Αποκάλυψη για "μαγειρέματα" στα οικονομικά του Τραμπ

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Storyful και μεταδόθηκε χθες από τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC, CBS και CNN φαίνονται οι δύο έφηβοι να τσακώνονται και να γρονθοκοπούν ο ένας τον άλλο σε ένα εμπορικό κέντρο στο προάστιο Μπριτζγουότερ Τάουνσιπ του Νιού Τζέρσι.

Ο ένας ήταν λευκός και ο άλλος ήταν μαύρος. Το περιστατικό σημειώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και το κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα αυτόπτες μάρτυρες.

Έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζονται πίσω από τους νεαρούς δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, και τους χωρίζουν με τη βία. Όμως ενώ ο ένας αστυνομικός ρίχνει στο έδαφος τον μαύρο έφηβο, η αστυνομικός επιτρέπει στον λευκό να καθίσει σε έναν καναπέ και σπεύδει να βοηθήσει τον συνάδελφό της να ακινητοποιήσει τον Αφροαμερικανό.

Στη συνέχεια φαίνεται η αστυνομικός να βάζει το γόνατό της στους ώμους ή τον σβέρκο του νεαρού ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος, την ώρα που ο αστυνομικός του δένει τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Ο Αφροαμερικανός διηγήθηκε την Τρίτη το βράδυ στο ABC ότι οι δύο αστυνομικοί “τον ακινητοποίησαν στο έδαφος” και ότι “ο άνδρας έβαλε το γόνατό του στην πλάτη μου προτού αρχίσει να μου περνά χειροπέδες”.

“Στη συνέχεια έφτασε η γυναίκα, έβαλε το γόνατό της ψηλά στην πλάτη μου και άρχισε να τον βοηθά για να μου βάλει τις χειροπέδες την ώρα που ο άλλος έφηβος καθόταν σε ένα παγκάκι και παρακολουθούσε τη σκηνή”, κατήγγειλε ο νεαρός.

Δεν υπάρχει βίντεο από τη συνέχεια του περιστατικού και δεν είναι γνωστό τι απέγινε ο λευκός νεαρός ο οποίος δεν συνελήφθη.

ΗΠΑ: Δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή της 6χρονη βρέθηκε κρυμμένη στο σπίτι των βιολογικών γονιών της

Ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσι Φιλ Μέρφι δήλωσε την Τρίτη το βράδυ στο Twitter “βαθιά ενοχλημένος από αυτό που φαίνεται στο βίντεο να είναι διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τη φυλή”.

“Πρέπει να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ αυτών που εφαρμόζουν τον νόμο και τους ανθρώπους που υπηρετούν”, τόνισε.

Η αστυνομία του Μπριτζγούτερ Τάουνσιπ παραδέχθηκε στο Facebook ότι το βίντεο “ενόχλησε τα μέλη της κοινότητάς μας” και ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε “εσωτερική έρευνα”.

Χθες Τετάρτη βράδυ η ένωση καταπολέμησης του ρατσισμού National Action Network ανακοίνωσε ότι είναι “βαθιά αναστατωμένη” από το βίντεο το οποίο “δείχνει ότι στην αντίδραση των αστυνομικών μια αναμφίβολη προκατάληψη”.

 

Tags
Back to top button