Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Η Μινεσότα αναφέρει σπάνιο θάνατο ανθρώπου από λύσσα

Σύμφωνα με το Associated Press, ο θάνατος του ατόμου σηματοδοτεί ένα σπάνιο περιστατικό, καθώς λιγότεροι από 10 άνθρωποι στις ΗΠΑ πεθαίνουν από λύσσα κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Το άτομο είναι ηλικίας άνω των 65 ετών και εκτέθηκε σε νυχτερίδα στη δυτική Μινεσότα τον Ιούλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Μινεσότα.

Αξιωματούχοι του CDC επιβεβαίωσαν τη διάγνωση της λύσσας στο εργαστήριό τους στην Ατλάντα στις 20 Σεπτεμβρίου. Σε ένα δελτίο τύπου, το κρατικό τμήμα υγείας δήλωσε ότι εργάζεται για να αξιολογήσει αν περισσότεροι άνθρωποι εκτέθηκαν στην ασθένεια, αλλά δήλωσε ότι δεν υπάρχει συνεχιζόμενος κίνδυνος για το κοινό.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το θανατηφόρο περιστατικό συμβουλεύει το κοινό να αποφεύγει την επαφή με νυχτερίδες, τα δόντια των οποίων είναι τόσο μικροσκοπικά που ένα δάγκωμα μπορεί να μην γίνει αισθητό ή ακόμη και να μην αφήσει αισθητό σημάδι.

Η λύσσα προκαλείται από έναν ιό που εισβάλλει στο κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι συνήθως θανατηφόρος σε ζώα και ανθρώπους. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η λύσσα είναι σχεδόν πάντα θανατηφόρα. Αλλά η θεραπεία της λύσσας έχει αποδειχθεί σχεδόν εξαιρετικά αποτελεσματική στην πρόληψη της νόσου μετά από μια έκθεση, δήλωσαν οι κρατικοί αξιωματούχοι υγείας. Η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα της λύσσας, πρόσθεσαν.

Η δρ Στέισι Χόλτσμπαουερ, η κτηνίατρος της πολιτείας για τη δημόσια υγεία, συμβούλευσε επίσης τους ανθρώπους να εμβολιάζουν τα κατοικίδια και τα ζώα τους κατά της λύσσας.

Ο αριθμός των ανθρώπινων θανάτων που σχετίζονται με τη λύσσα στις ΗΠΑ έχει μειωθεί από περισσότερους από 100 ετησίως στις αρχές του 1900 σε λιγότερα από πέντε κρούσματα ετησίως τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Περίπου το 70% των λοιμώξεων που αποκτώνται στη χώρα αποδίδονται σε έκθεση σε νυχτερίδες.

Tags
Back to top button