Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Αρκούδα νίκησε το «μεγαθηρίο» που σκότωσε το μικρό της

Η Γκρέιζερ νίκησε τον Τσανκ με περισσότερες από 40.000 ψήφους που έδωσαν οι θαυμαστές που παρακολουθούσαν ζωντανά τις κάμερες atexplore.org του Εθνικού Πάρκου και Προστατευόμενου Πάρκου Κατμάι της Αλάσκας.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι θαυμαστές έδιναν ψήφους μέσω διαδικτύου για τον αγαπημένο τους Τσανκ σε ένα τύπου τουρνουά για την καλύτερη αρκούδα, το οποίο ξεκινά με 12 υποψήφιους. Διάλεξαν την αρκούδα που πιστεύουν ότι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ετοιμότητας για το χειμώνα με το λίπος που έχει συσσωρεύσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τρώγοντας τον σολομό sockeye που επιστρέφει αυτήν την εποχή στον ποταμό Brooks.

Οι αρκούδες συχνά κάθονται στην κορυφή ενός καταρράκτη του ποταμού, αρπάζοντας τους σολομούς που πηδούν από τον αέρα καθώς τα ψάρια προσπαθούν να προσπεράσουν τον καταρράκτη για να φτάσουν στην άλλη άκρη.

Εκεί πέθανε το μικρό της Γκρέιζερ, αφού γλίστρησε από τον καταρράκτη και σκοτώθηκε από τον Τσανκ, ίσως την πιο κυρίαρχη καφέ αρκούδα στον ποταμό. Η Γκρέιζερ πάλεψε με τον Τσανκ σε μια προσπάθεια να σώσει το μικρό, αλλά αυτό πέθανε αργότερα. Ο θάνατος καταγράφηκε από τις ζωντανές κάμερες.

Ένας άλλος θάνατος καταγράφηκε ζωντανά από τις κάμερες μόλις την περασμένη εβδομάδα, καθυστερώντας την ανακοίνωση της βαθμολογίας του τουρνουά για μία ημέρα. Η αρκούδα 402, μια θηλυκή αρκούδα που υποτίθεται ότι θα συμμετείχε στον φετινό διαγωνισμό, σκοτώθηκε από μια αρσενική καφέ αρκούδα την ημέρα που αναμενόταν να ανακοινωθούν τα βραβεία.

Η Γκρέιζερ έχει εντυπωσιακά ξανθά αυτιά και μακριά, ίσια μουσούδα, σύμφωνα με τη σελίδα βιογραφικού της στο explore.org. «Είναι μια τρομερή παρουσία στον ποταμό Brooks. Η έλλειψη φόβου και η δύναμή της έχουν κερδίσει τον σεβασμό της, με τις περισσότερες αρκούδες να αποφεύγουν τη σύγκρουση», αναφέρεται.

Το άλλο επιζών αρκουδάκι της από την τρίτη γέννα της κατέλαβε τη δεύτερη θέση πριν από δύο εβδομάδες στο διαγωνισμό Χοντρή Αρκούδα Τζούνιορ.

Ο Τσανκ είναι ίσως η μεγαλύτερη αρκούδα στον ποταμό, με στενά μάτια, σκούρο καστανό τρίχωμα και μια χαρακτηριστική ουλή κατά μήκος της μουσούδας του, αναφέρει το βιογραφικό του. Χρησιμοποίησε το μέγεθός του για να ανέλθει στην κορυφή της ιεραρχίας του ποταμού φέτος και να εξασφαλίσει τις καλύτερες θέσεις για ψάρεμα.

«Η αυτοπεποίθηση και η επιθετικότητα του Τσανκ απέδωσαν καρπούς, επιτρέποντάς του να καταβροχθίσει 42 σολομούς σε 10 ώρες», αναφέρεται. «Η επιτυχία της σωματικής του διάπλασης είναι εμφανής στην ογκώδη μορφή του».

Οι ενήλικες αρσενικές καφέ αρκούδες ζυγίζουν συνήθως περίπου 270 έως 410 κιλά στα μέσα του καλοκαιριού. Όταν είναι έτοιμες να πέσουν σε χειμερία νάρκη μετά το «φαγοπότι» με τους σολομούς που μεταναστεύουν και αναπαράγονται - κάθε αρσενικό τρώει έως και 30 ψάρια την ημέρα - τα μεγάλα αρσενικά μπορεί να ζυγίζουν πολύ πάνω από 454 κιλά. Τα θηλυκά είναι περίπου κατά το ένα τρίτο μικρότερα.

Ο ετήσιος διαγωνισμός, ο οποίος συγκέντρωσε περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια ψήφους πέρυσι, είναι ένας τρόπος να γιορταστεί η ανθεκτικότητα των 2.200 καφέ αρκούδων που ζουν στο καταφύγιο στη χερσόνησο της Αλάσκας, η οποία εκτείνεται από τη νοτιοδυτική γωνία της πολιτείας προς τις Αλεούτιες Νήσους.

Εκτός από τις ζωντανές κάμερες, το Κατμάι έχει γίνει ένας τουριστικός προορισμός για πολλά άτομα με αποτέλεσμα να έχουν κατασκευαστεί «κερκίδες θέασης» στον ποταμό για να μπορούν οι άνθρωποι να παρακολουθούν τις καφέ αρκούδες να ψαρεύουν για την τροφή τους.

Tags
Back to top button