Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Handelsblatt: «Η οικονομία στην Ελλάδα παρεκκλίνει από την αναπτυξιακή πορεία»

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται στην ελληνική οικονομία με αφορμή τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πορεία της χώρας μέσα στο 2018.

Το δημοσίευμα τιτλοφορεί «Η ελληνική οικονομία παρεκκλίνει από την πορεία ανάπτυξης».

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η dw.com, το άρθρο της Handelsblatt αναφέρει ότι «στα τέλη του 2018 η ελληνική οικονομία παρέκκλινε από την αναπτυξιακή πορεία και συρρικνώθηκε στον ίδιο βαθμό με την ιταλική. Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,1%, με αποτέλεσμα να τερματίζεται μια φάση ανάπτυξης που διήρκεσε εννέα διαδοχικά τρίμηνα […]. Μείωση ίδιου μεγέθους παρουσίασε στα τέλη του 2018 και η ιταλική οικονομία. Ιταλία και Ελλάδα συγκαταλέγονται στις χώρες με τα υψηλότερα χρέη: οι δανειακές υποχρεώσεις της Ιταλίας ξεπερνούν το 130% ενώ της Ελλάδας το 180% του ΑΕΠ. Εξαιτίας υψηλού ελλείμματος και μιας κατεστραμμένης οικονομίας η Ελλάδα είχε χάσει το 2010 την πρόσβαση στις χρηματαγορές. Έκτοτε έπρεπε να στηριχθεί με δάνεια δισεκατομμυρίων».

Σύμφωνα με την ΗΒ, «οι ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ ζήτησαν σε αντάλλαγμα πολλές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στη διοίκηση και την οικονομία. Το καλοκαίρι του 2018 έληξε το πρόγραμμα βοήθειας. Πρόσφατα η Κομισιόν προειδοποίησε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει πιο γρήγορα σε τάξη την οικονομία της. Η κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να σταθεί και πάλι οικονομικά στα πόδια της. Η πρώτη έκδοση 10ετούς ομολόγου στην οποία προχώρησε η Ελλάδα έπειτα από μια σχεδόν δεκαετία προκάλεσε ωστόσο το τεράστιο ενδιαφέρον των επενδυτών».

Tags
Back to top button