Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

ΗΑΕ: Συνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο ο πυρηνικός σταθμός του Μπάρακα

Συνδέθηκε με επιτυχία και ασφάλεια με το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας ο πρώτος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού του Μπάρακα, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές Αυγούστου, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρίες που είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία του Nawah Energy Company και Abu Dhabi Transmission and Despatch Company ανέφεραν ότι «συνέδεσαν με επιτυχία και με κάθε ασφάλεια τη μονάδα 1 του πυρηνικού σταθμού του Μπάρακα με το ηλεκτρικό δίκτυο. Τα πρώτα μεγαβάτ καθαρού ηλεκτρισμού στάλθηκαν στο έθνος».

Ο πυρηνικός σταθμός του Μπάρακα, ο οποίος βρίσκεται στα παράλια στο βορειοδυτικό τμήμα των ΗΑΕ, είναι ο πρώτος στον αραβικό κόσμο. Ο πρώτος από τους τέσσερις αντιδραστήρες επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2017, όμως η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του αναβλήθηκε πολλές φορές προκειμένου να ικανοποιηθούν, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι νομικές προϋποθέσεις ασφαλείας.

Όταν θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία και οι τέσσερις αντιδραστήρες θα έχουν ικανότητα παραγωγής 5.600 μεγαβάτ ηλεκτρισμού, περίπου δηλαδή το 25% των αναγκών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το ομοσπονδιακό κράτος, που αποτελείται από επτά εμιράτα, έχει πληθυσμό 9,3 εκατομμυρίων κατοίκων.
 

Tags
Back to top button