
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία αποκάλεσε τον παππού του Ζελένσκι ήρωα του Κόκκινου Στρατού.
“Ο παππούς του Ουκρανού Προέδρου Β,Ζελένσκι , Σεμιόν Ζελένσκι, πολέμησε σε όλη τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου ως μέρος του Κόκκινου Στρατού, συμμετέχοντας στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον ναζισμό. Έφτασε στο Βερολίνο, συμβάλλοντας στη συνολική νίκη επί του ναζισμού, που αποτελεί μέρος της ιστορικής μνήμης της Ρωσίας”, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
Η ίδια σημειώνει ότι “ο εγγονός του βετεράνου ( πρόεδρος της Ουκρανίας) έχει επιλέξει διαφορετικό δρόμο, υποστηρίζοντας πορείες νεοναζί, διαστρεβλώνοντας την ιστορία και ζητά προμήθειες όπλων”.
Η Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε παράλογα τα σχέδια του Ζελένσκι να προσκαλέσει αξιωματούχους της ΕΕ στο Κίεβο στις 9 Μαΐου.