Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Χεζμπολάχ μετά τον θάνατο του Νασράλα: Ο πιθανός διάδοχος έχει στενούς δεσμούς με το Ιράν

Οι απώλειες στη Χεζμπολάχ είναι τώρα τόσο μεγάλες που το Ιράν θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει αυξανόμενες απειλές για το Ισραήλ από άλλα μέτωπα. Το καθεστώς του Ιράν ίσως χρειαστεί τώρα να στηριχθεί περισσότερο στις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές του Ιράκ και τους Χούτι στην Υεμένη για να αντιμετωπίσει το Ισραήλ, σύμφωμαν με την Jerusalem Post. 

Ισραήλ: Βίντεο από το αρχηγείο των IDF ενώ εκτελείται το σχέδιο δολοφονίας του Νασράλα

Το Ιράν ωθεί τους Ιρακινούς και τους Χούτι να χτυπήσουν το Ισραήλ όλο και περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες. Οι Iρακινές πολιτοφυλακές, για παράδειγμα, έχουν στοχεύσει περιοχές στην κοιλάδα του Ιορδάνη, στο Γκολάν και στο Εϊλάτ, ενώ οι Χούτι προσπάθησαν δύο φορές να στοχοποιήσουν το Ισραήλ, μία στις 26 Σεπτεμβρίου και μία άλλη στις 15 Σεπτεμβρίου. Αυτό δείχνει πώς το Ιράν χρησιμοποιεί αυτές τις ομάδες για να αντισταθμίσει την πίεση που ασκεί το Ισραήλ στη Χεζμπολάχ.

Ακέφαλη πλέον η Χεζμπολάχ: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επισήμως ότι ο Νασράλα είναι νεκρός

Ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα

Ο Χασέμ Σαφιεντίν (Hashem Safieddine) είναι ο ξάδερφος του Χασάν Νασράλα και επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ. Είναι στη λίστα τρομοκρατών των ΗΠΑ από το 2017. Ο Χασέμ Σαφιεντίν, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον δολοφονηθέντος ηγέτη της ομάδας Χασάν Νασράλα, αναφέρει η  ιστοσελίδα .

Ο ίδιος όπως αναφέρεται κατάφερε να επιζήσει από την ισραηλινή επίθεση στο υπόγειο καταφύγιο της τρομοκρατικής ομάδας την περασμένη Παρασκευή.

Ο Σαφιεντίν έχει οριστεί, επόμενος στη σειρά από τη δεκαετία του 1990, όταν κλήθηκε πίσω στη Βηρυτό από τις σπουδές του στο Ιράν, για να ηγηθεί του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, μόλις δύο χρόνια αφότου ο Nasrallah ανέλαβε την ηγεσία της Ομάδας.

 

Tags
Back to top button