Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Χεζμπολάχ μετά την εξόντωση Σινουάρ ανακοίνωσε νέο στάδιο επιθέσεων στο Ισραήλ-Καταστράφηκαν 20 ισραηλινά άρματα μάχης Merkava

Η λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση της Χεζμπολάχ , την  μετάβαση σε ένα νέο στάδιο στην αντιπαράθεσή της με το Ισραήλ, αλλά δεν αποκάλυψε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τις σχεδιαζόμενες ενέργειες.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, η τρομοκρατική οργάνωση τόνισε ότι οι ενεργές της επιχειρήσεις συνεχίζονται από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, “κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ισραηλινός στρατός υπέστη απώλειες, αφού 55 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν, ενώ καταστράφηκαν και 20 ισραηλινά άρματα μάχης Merkava, τα οποία θεωρούνται τα κύρια μαχητικά όπλα των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων”.

Οι εκπρόσωποι της Χεζμπολάχ δεν διευκρίνισαν τι ακριβώς σημαίνει «νέο στάδιο», αλλά η δήλωσή τους τονίζει ότι η ομάδα είναι έτοιμη για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης με το Ισραήλ, ειδικά μετά την εξόντωση του νέου ηγέτη τςη Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Πολλοί ειδικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η «νέα φάση» θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυξημένες επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις, καθώς και τη χρήση νέων τακτικών και όπλων.

Επίσημες ισραηλινές πηγές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει πληροφορίες για τόσο σημαντικές απώλειες μεταξύ των στρατευμάτων τους.

Ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι εντάσεις στα σύνορα με τον Λίβανο παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι μάχες μεταξύ ισραηλινών και δυνάμεων της Χεζμπολάχ συνεχίζονται.

Τα άρματα μάχης Merkava, τα οποία η Χεζμπολάχ επικεντρώνεται στην καταστροφή, είναι σύμβολο της ισραηλινής στρατιωτικής ισχύος και οι απώλειες τους θα μπορούσαν να έχουν τόσο στρατιωτική όσο και ψυχολογική σημασία.

Η Χεζμπολάχ είναι μια λιβανέζικη σιιτική παραστρατιωτική και πολιτική οργάνωση που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980 με την υποστήριξη του Ιράν.

Επιδιώκει να ενισχύσει την σιιτική επιρροή στον Λίβανο και συμμετέχει ενεργά στον αγώνα κατά του Ισραήλ.

Η οργάνωση έχει τόσο στρατιωτική πτέρυγα, η οποία διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις, όσο και πολιτική πτέρυγα, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των σιιτών στο λιβανέζικο κοινοβούλιο.

Αμερικανικά πλοία με μαχητικά αεροσκάφη F-35 είναι έτοιμα να υποστηρίξουν ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν

Το αμερικανικό αποβατικό πλοίο USS Oak Hill με ένα απόσπασμα πεζοναυτών εισήλθε στο κυπριακό λιμάνι της Λάρνακας χθες Πέμπτη, ανέφερε σε

Το αμερικανικό πλοίο  είναι μέρος της ομάδας πλοίων αμφίβιων επιθέσεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που δρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ομάδα περιλαμβάνει το αποβατικό πλοίο USS Wasp και το ελικοπτεροφόρο USS New York.Το 24ο Τάγμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, που αριθμεί τουλάχιστον δύο χιλιάδες άτομα, βρίσκεται στα πλοία αυτά.

Η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή συμπίπτει με την αύξηση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα υπό το φως των συνεχιζόμενων μαχών στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του 6ου Στόλου, τα πλοία φέρουν επίσης μαχητικά αεροσκάφη F-35 Lightning II 5ης γενιάς, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις βαθιά στην περιοχή.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο σηματοδοτεί την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να υποστηρίξουν τον βασικό τους σύμμαχο, το Ισραήλ, στο πλαίσιο μιας πιθανής κλιμάκωσης της σύγκρουσης με το Ιράν.

Οι ίδιοι αναλυτές δηλώνουν ότι η ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων μάχης, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, ενισχύει σημαντικά την ικανότητα του Ισραήλ να αμύνεται και να αποτρέπει πιθανές επιθέσεις από το Ιράν ή τους συμμάχους του.

Tags
Back to top button