Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

H τροφή που χαρίζει 7 χρόνια ζωής - Αντέχετε να την φάτε;

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως συμβάλλουν στην μακροζωία, οι καυτερές πιπεριές και τα φαγητά με μπαχαρικά

Ερευνητές από την Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών, μετά από εκτενή έρευνα με την συμμετοχή 487.375 εθελοντών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έτρωγαν σε τακτική βάση (έξι με επτά φορές την εβδομάδα) πικάντικα φαγητά ζούσαν επτά χρόνια περισσότερο από εκείνους που κατανάλωναν καυτερά φαγητά μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.

Η μελέτη κατέγραψε ότι τα άτομα που κατανάλωναν καυτερές πιπεριές ή σάλτσα φτιαγμένη από τσίλι και γενικότερα, πικάντικα τρόφιμα, είχαν σε ποσοστό 14% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας σε σχέση με αυτούς που δεν έτρωγαν ποτέ αυτά τα φαγητά ή τα έτρωγαν σπάνια. Η κατανάλωση πικάντικων τροφίμων συνδέθηκε και με άλλους παράγοντες που επηρέαζαν τους εθελοντές, όπως η ηλικία και ο τρόπος ζωής τους και οι παράγοντες αυτοί συνυπολογίστηκαν στα συμπεράσματα της έρευνας.

Υπάρχει όμως και ο αντίλογος! Η δόκτωρ Nita Forouhi, από το τμήμα Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, υποστήριξε ότι η μελέτη δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί «οριστική», καθώς, ενώ γνωρίζουμε ότι η δραστική ουσία της καυτερής κόκκινης πιπεριάς, η καψαϊκίνη, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καταπολεμά την παχυσαρκία και τα μικρόβια, είναι αντιφλεγμονώδης και αντικαρκινική, ωστόσο, καμία από αυτές τις ιδιότητές της δεν έχει δοκιμαστεί σε «συστηματική εκτίμηση», ώστε να αιτιολογείται το συμπέρασμα των Κινέζων επιστημόνων.

Tags
Back to top button