Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση με Ελλάδα και Κύπρο με NAVTEX, ασκήσεις και γεωτρήσεις

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα με σχεδιασμένες κινήσεις σε διάφορα πεδία με στόχο την αμφισβήτηση περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον εκφοβισμό της Λευκωσίας και εταιρειών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Τουρκία ενόψει και της 5ης Συνόδου των επτά μεσογειακών κρατών MED7 (Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Ελλάδα, Κύπρος), που θα φιλοξενηθεί στη Λευκωσία την ερχόμενη Τρίτη, επιχειρεί να στείλει μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Τόσο προς την Αθήνα και τη Λευκωσία όσο και προς τα κράτη εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται σε θαλασσοτεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Οι Τούρκοι με στρατιωτικές ασκήσεις, τις νέες έρευνες του «Μπαρμπαρός» και την προαγγελθείσα γεώτρηση, επιχειρούν να γκριζάρουν την περιοχή διά της αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Άγκυρα επιχειρεί να εκφοβίσει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, διοχετεύοντας τεχνηέντως ότι θα έχουν κόστος εάν προχωρήσουν μέχρι τέλους με τις έρευνές τους. Αυτή η προσπάθεια ενισχύεται και με τις δράσεις του τουρκικού ναυτικού και των ερευνητικών πλοίων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Στην αντίπερα όχθη, κινητικότητα προκαλεί η Σύνοδος των επτά μεσογειακών κρατών στην Κύπρο. Μεταξύ άλλων, οι ηγέτες της Γαλλίας και της Ιταλίας, που θα βρεθούν στη Λευκωσία, θα συζητήσουν και διμερώς αλλά και χωριστά με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες της γαλλικής ΤΟΤΑΛ και της ιταλικής ΕΝΙ σε θαλασσοτεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προτάξει στις επαφές του το θέμα της Ενέργειας αλλά και της Ασφάλειας. Με τον Εμανουέλ Μακρόν δεν αποκλείεται να γίνουν και ανακοινώσεις, αν και η τάση είναι οι όποιες συμφωνίες προκύψουν να δημοσιοποιηθούν στο Παρίσι, όταν θα το επισκεφθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία φαίνεται να έχει πρόβλημα στην εξεύρεση εταιρειών που θα υποστηρίξουν τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενημερώσει με επιστολές τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα να μη συνεργαστούν με την Τουρκία, καθώς προτίθεται να διενεργήσει παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ. Παράλληλα, υπήρξε και ενημέρωση υπουργείων Εξωτερικών για τις προθέσεις της Άγκυρας και τις ενστάσεις της Λευκωσίας.

Πηγή Philenews

Tags
Back to top button