Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Τουρκία έστειλε ειδική πτήση φορτωμένη με πολεμικό εξοπλισμό στο Πακιστάν εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με την Ινδία

Προχθές ως , στενού συμμάχου  του Πακιστάν, σε οποιοδήποτε πολεμικό σενάριο στο Κασμίρ, είτε με αποστολή πολεμικού υλικού ( drones, πυρομαχικά, ή πυροβόλα), είτε με κρίσιμες πληροφορίες  για τις κινήσεις των ινδικών δυνάμεων.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι αρκετά τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη ξεφορτώνουν βαρύ εξοπλισμό στο Πακιστάν, πιθανόν drones, πυροβόλα, πυρομαχικά, ακόμα και Τούρκους συμβούλους θα λέγαμε με πάση γνώση των τακτικών των Τούρκων σε Ναγκόρνο, Συρία, Λιβύη κά.

Ο πόλεμος δασμών ΗΠΑ-Κίνας απειλεί τον κόσμο! Το Πεκίνο άδειασε τον Τραμπ

Έξι τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130E προσγειώθηκαν μέχρι σήμερα σε Καράτσι και Ισλαμαμπάντ μεταφέροντας βαρύ στρατιωτικό υλικό, αναφέρει

Πηγές επιβεβαίωσαν τη μεταφορά του τουρκικού στρατιωτικού φορτίου, ωστόσο, συγκεκριμένες λεπτομέρειες της αποστολής δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παχαλγκάμ, η Τουρκία επέκτεινε την υποστήριξή της στο Ισλαμαμπάντ και έστειλε πολεμικό εξοπλισμό.

Ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 Hercules της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε στο Καράτσι την Κυριακή, μεταφέροντας πολεμικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με πηγές, αυτή η κίνηση της Τουρκίας αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Εκτός από το Καράτσι, έως και έξι τουρκικά αεροσκάφη C-130 φέρονται να έχουν προσγειωθεί σε στρατιωτική βάση στο Ισλαμαμπάντ, ενισχύοντας την υποστήριξη της Τουρκίας προς το Πακιστάν, καθώς είναι προφανές ότι το Πακιστάν δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του τις αυξανόμενες προκλήσεις στα διεθνή σύνορα.

Ο Ζελένσκι "λύγισε", είναι έτοιμος να παραχωρήσει την Κριμαία! Τραμπ- Να σταματήσει ο Πούτιν να πυροβολεί και να υπογράψει

Τόσο τουρκικές όσο και πακιστανικές πηγές επιβεβαίωσαν τη μεταφορά στρατιωτικού φορτίου.Ωστόσο, δεν έχουν αποκαλυφθεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες της αποστολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία στηρίζει το Πακιστάν σε μια εποχή που η περιφερειακή αστάθεια αυξάνεται, ειδικά μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παχαλγκάμ και τη σύγκρουση Ινδίας-Πακιστάν για το Κασμίρ.

Η στρατιωτική βοήθεια της Τουρκίας προς το Πακιστάν συμπληρώνει παρόμοια βοήθεια από την Κίνα, η οποία φέρεται να έχει παράσχει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την ενίσχυση των αμυντικών του δυνατοτήτων.

Αυτή η στρατηγική συνεργασία υπογραμμίζει τους αυξανόμενους αμυντικούς δεσμούς μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Κίνας.

Οι παρατηρητές που παρακολουθούν τις εξελίξεις πιστεύουν ότι οι συμμαχίες αναδιαμορφώνουν τη γεωπολιτική δυναμική στη Νότια Ασία, ειδικά καθώς οι στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή εντείνονται.

Ο στρατός της Ινδίας προετοιμάζει μια κατάλληλη στρατηγική αντιποίνων σε απάντηση στην επίθεση στο Παχαλγκάμ,  κατά του Πακιστάν, του οποίου ωστόσο οι ενέργειες είναι μόνο η αρχή , αφού μια πιο σύνθετη πρόκληση βρίσκεται από πίσω  τους.

Το Πακιστάν είναι επί του παρόντος ένα εύθραυστο, κατακερματισμένο έθνος που μαστίζεται από ριζοσπαστικές ιδεολογίες, βαθιές εσωτερικές διαιρέσεις και πολυάριθμες εξεγέρσεις.

Είναι μια χώρα που αγωνίζεται συνεχώς και, ενώ βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης για χρόνια, έχει διατηρηθεί στην επιφάνεια από τους διεθνείς προστάτες της.

Η ουσία είναι ότι το καθεστώς Ερντογάν στηρίζει πραγματικά τους Πακιστανούς φίλους του, τόσο με όπλα, όσο πιθανόν και με συμβούλους κατά της Ινδίας.

Αυτό μας αφορά άμεσα στο Αιγαίο, αφού το τουρκικό και το Πακιστανικό Πολεμικό Ναυτικό έχουν αποφασίσει από το 2006 να συνεργάζονται στο πρόγραμμα Ασπίδα της Μεσογείου, μια προσχηματική διαρκή ναυτική δράση ( ενεργοποιείται κατά το δοκούν), κατά της Ελλάδος.

Οφείλουμε να στηρίξουμε την Ινδία ως χώρα και ως έθνος, διότι τα συμφέροντα μας φτάνουν μέχρι την μακρινή αυτή χώρα.   

Tags
Back to top button