Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Τουρκία απειλεί την Αρμενία με στρατιωτική δράση αν παραβιάσει τη συμφωνία για το Αρτσάχ

Ημέρες μετά την επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Τουρκία προειδοποίησε την Αρμενία ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες εάν παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα του Αζερικού Μπακού σήμερα Πέμπτη ότι: «Εάν η Αρμενία παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός, τότε θα πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτό».

Η Άγκυρα είναι ο στενότερος σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και πανηγυρίζει για την ειρηνευτική συμφωνία που επιτεύχθηκε αυτήν την εβδομάδα μεταξύ Ρωσίας, Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας.

, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου, προειδοποιώντας ότι το Μπακού θα συνέχιζε τη στρατιωτική του δράση για να «ανακτήσει τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν» και  με τουρκική στρατιωτική στήριξη αυτήν την φορά.

Τ για την επίβλεψη της ειρήνης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μια ρωσική αντιπροσωπεία πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία την Παρασκευή για να συζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κοινού κέντρου,τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι τα μη επανδρωμένα τουρκικά εναέρια  οχήματα θα πραγματοποιούν αποστολές επιτήρησης στην περιοχή για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν παραβιάσεις.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν και να τους υποστηρίξουμε, όπως ήθελαν», πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Η Ρωσία στέλνει περίπου 2.000 στρατεύματα στην περιοχή για να επιβλέψουν την εκεχειρία, ενώ δεν θα έχουμε τουρκική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή σύμφωνα με την Μόσχα.

Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει σε αυτό που αποκαλούσε ο ίδιος «ειρηνευτική δύναμη» στο Ναγκόρνο, ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε ότι «δεν θα αποσταλούν ειρηνευτικές μονάδες της Τουρκίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Διπλωμάτες από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ αναμένονται σύντομα στη Μόσχα να συζητήσουν τη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι οι διαδηλώσεις στο Γερεβάν και μια πιθανή παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν, θα μπορούσε να ανατρέψει την όλη κατάσταση στην περιοχή.   

Η αρμενική αστυνομία συνέλαβε 10 ηγετικές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης που ήταν μεταξύ των διαδηλωτών, βάζοντας “φωτιά” στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ίδιοι αντιμετωπίζουν έως και δέκα χρόνια φυλακή για τον ρόλο τους στην «παράνομη βίαιη μαζική διαταραχή», ανέφεραν πληροφορίες από το Γερεβάν.

«Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια πράξη πολιτικής δίωξης», δήλωσε ο Λίλιτ Γκάλστιν από το κόμμα Dashnaktsutyun της αντιπολίτευσης, το οποίο είδε τουλάχιστον δύο από τα μέλη να βρίσκονται στα κάγκελα της φυλακής.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Ναγκόρνο θα έχει μικρή χρονική διάρκεια, διότι ούτε οι Αρμένιοι θα αφήσουν εύκολα εδάφη που πότισαν με αίμα ούτε οι Αζέροι και οι Τούρκοι θα επιδιώξουν ειρήνη, αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο της επόμενης μέρας στην περιοχή.

 

Tags
Back to top button