Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

H Toυρκία έκοψε και πάλι τα νερά του Ευφράτη προς Συρία…

Οι τουρκικές αρχές για μια ακόμη φορά έκοψαν τη ροή του ποταμού Ευφράτη προς το έδαφος της Συρίας. Η στάθμη του νερού του ποταμού έχει μειωθεί σε επίπεδα ρεκόρ. Οι κάτοικοι έχουν πάθει κατάθλιψη, λέγοντας ότι η πολιτική του Ερντογάν αποσκοπεί στο να κάνει το συριακό λαό να πεινάσει.

Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν για άλλη μια φορά ένα water block στη Συρία ως ένα από τα όπλα του πολέμου κατά του συριακού λαού.Η Τουρκία εκτός των άλλων ασκεί μια πολιτική πολιορκίας σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στον πληθυσμό ίσως για να τον εκτοπίσει.

Αν και το πρόβλημα του νερού του Ευφράτη είναι ένα παλιό πρόβλημα μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, επέστρεψε με την έναρξη της συριακής κρίσης. Η Τουρκία είναι η μόνη που έχει τον έλεγχο της κοίτης του ποταμού, που τροφοδοτεί χιλιάδες εκτάρια γεωργικής γης στη Συρία και στο Ιράκ όπως και στην Τουρκία και αποτελεί πηγή ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Τουρκία δεν σέβεται τους όρους μιας προηγούμενης συμφωνίας που υπεγράφη με τη συριακή κυβέρνηση πριν από δεκαετίες και δηλώνει ότι το μερίδιο της Συρίας υπερβαίνει τα 500 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο, αλλά οι σημερινές ποσότητες που η Τουρκία διοχετεύει στη Συρία είναι λιγότερες από το ήμισυ της ποσότητας που συμφωνήθηκε.

Το γεγονός ότι αυτοί που επηρεάζονται από αυτήν την πολιτική είναι κυρίως πολίτες και αγρότες, ήταν οι πρώτοι που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και την οργή τους στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Hameed Abdi, 80 ετών, από το χωριό Qara Qusaq, στον ποταμό Ευφράτη, λέει ότι σε όλη τη ζωή του δεν έχει δει αδικίες παρόμοιες με αυτές που κάνει η Τουρκία.

Επιπλέον, οι περικοπές ηλεκτρικού ρεύματος επηρεάζουν τη λειτουργία των φραγμάτων στη Β Συρία, τα οποία τροφοδοτούν τις μεγάλες περιοχές της Συρίας. Η περίοδος ηλεκτρικής ενέργειας από τα φράγματα έχει μειωθεί σε 8 ώρες αντί για 12 ώρες στο παρελθόν..hawarnews 7/7/18

Πηγή:

Tags
Back to top button