Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Η τεχνολογία στην διάθεση της ιατρικής - 3D οστά στο σώμα του ασθενή (βίντεο)

Η τεχνολογία έχει εισβάλει στην ιατρική και έχει προσφέρει σημαντικές λύσεις σε προβλήματα που έμοιαζαν ακατόρθωτα.

Η τελευταία έρευνα του University of New South Wales (Αυστραλία) έρχεται να δώσει μια διαφορετική διάσταση λόγω του υλικού που χρησιμοποιούν.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρουσίασαν μια σημαντικά αναβαθμισμένη τεχνική κατασκευής τεχνητών οστών μέσω 3D printing, στην οποία χρησιμοποιούν ένα ειδικό κεραμικό υλικό που είναι βιοσυμβατό με τα ζωντανά κύτταρα και μάλιστα μπορεί να “εκτυπωθεί” σε θερμοκρασία δωματίου (άρα χωρίς πολύπλοκα και κοστοβόρα συστήματα). Ο απώτερος στόχος τους είναι να επιδιορθώνουν ζημιές στα οστά των ασθενών με επί τόπου 3D εκτύπωση.

Σύμφωνα με τον Kristopher Kilian, καθηγητή της Σχολής Επιστήμης Υλικών και Μηχανολογίας του University of New South Wales,

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστεί με ακρίβεια τεχνητό οστό που μιμείται τις φυσικές και βιολογικές ιδιότητες ενός φυσικού οστού. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει πληθώρα νέων δυνατοτήτων συμπεριλαμβανομένης της επιδιόρθωσης μεγάλων οστικών καταγμάτων που δεν μπορούν να επιδιορθωθούν φυσικά από τον οργανισμό και μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε ακρωτηριασμό. Μπορούμε, επίσης, να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία για τη δημιουργία μοντέλων για οστά που θα μπορούν να μελετήσουν επιστήμονες του τομέα της Φυσιολογίας και της Παθολογίας ή ακόμη και για πειραματισμούς σε νέου τύπου φάρμακα.

Μέχρι στιγμής, η ερευνητική ομάδα έχει βελτιστοποιήσει την διαδικασία της εκτύπωσης, το ειδικό κεραμικό μελάνι και το υλικό εμβάπτισης που χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί το οστικό ικρίωμα με ζωντανά κύτταρα. Έχουν ήδη καταφέρει να εκτυπώσουν μικρά οστά και το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει τις κλινικές δοκιμές σε μικρά ζώα προκειμένου να εξετάσουν εάν θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην ίαση μεγαλύτερων τραυμάτων.

Tags
Back to top button