Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η συνήθεια στον ύπνο που μπορεί να μας προκαλέσει μεγαλύτερο άγχος

Μπορεί να μην το αντιλαμβανόμαστε αλλά ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας τόσο τη σωματική όσο και τη ψυχική. Έτσι πολλές φορές η αλλοίωση του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα κόπωσης την επόμενη ημέρα αλλά και να επηρεάσει αρνητικά τη ψυχική σας υγείας.

Σύμφωνα λοιπόν με μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Binghamton η συνήθεια που έχουν πολλοί άνθρωποι να κοιμούνται λίγες ώρες το βράδυ μπορεί να συνδεθεί με ενοχλητικές επαναλαμβανόμενες σκέψεις παρόμοιες με εκείνες που παρατηρούνται στην αγχώδη διαταραχή και στην κατάθλιψη. Όταν ο ύπνος διαταράσσεται τακτικά μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές σκέψεις και κατά συνέπεια σε έντονο στρες. Ο ιδανικές ώρες που πρέπει να κοιμάστε είναι 7 με 8 κάθε βράδυ χωρίς διακοπές. Εάν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε πιο λίγο τότε είναι πιο πιθανό να αγχώνεστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ευτυχώς, εφόσον δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να κοιμάστε περισσότερο τα βράδια. Οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγετε τις ψηφιακές οθόνες - smartphones, υπολογιστές- τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι, καθώς και το φως που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές γιατί μπορεί να επηρεάσει τη μελατονίνη, την ορμόνη που βοηθάει να μας πάρει ο ύπνος. Εάν εξακολουθείτε να έχετε αρνητικές σκέψεις ή μια ανησυχία, καλύτερα να δείτε τον γιατρό σας, ώστε να βρείτε μια λύση που να λειτουργεί για εσάς.
 

Tags
Back to top button