Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η σφαγή στις Φερόες Νήσους – Το «έθιμο» θανάτωσης φαλαινών που κρατά 400 χρόνια (σκληρές εικόνες)

Έτσι για ακόμα μια χρονιά στις Νήσους Φερόες συνεχίστηκε το απάνθρωπο και βάρβαρο έθιμο αιώνων, κατά το οποίο οι κάτοικοι σκοτώνουν τις φάλαινες – πιλότους. Η θάλασσα, για ακόμα μια χρονιά βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αθώων ζώων όσο, αυτά είχαν συρθεί στις ακτές και πάλευαν για τη ζωή τους λίγο πριν τα θανατώσουν.

Η μαζική αυτή σφαγή τελείται κάθε χρόνο και συμμετέχουν ολόκληρα χωριά στο «τελετουργικό» αυτό.  Μετά τη σφαγή, το λίπος και το κρέας των φαλαινών μοιράζεται στα μέλη της κοινότητας.

Κάθε χρόνο οικολογικές και φιλοζωικές οργανώσεις δίνουν αγώνα για να τερματιστεί το βάρβαρο αυτό έθιμο που κρατάει περισσότερο από 400 χρόνια.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι των νησιών υπερασπίζονται το «έθιμο» αυτό, καθώς όπως υποστηρίζουν το συγκεκριμένο είδος της φάλαινας δεν… κινδυνεύει καθώς και πως η σφαγή τους δεν γίνεται για εμπορικούς λόγους.

Tags
Back to top button