Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Σαουδική Αραβία σκέφτεται να αγοράσει 100 τουρκικά μαχητικά KAAN προς αντικατάσταση των F-35 που ζήτησε από τις ΗΠΑ

Μη επιβεβαιωμένες αναφορές υποστηρίζουν πως η Σαουδική Αραβία προετοιμάζεται να αποκτήσει σημαντικό αριθμό τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου ΚΑΑΝ. Αν και τα τουρκικά μέσα δεν έχουν ακόμη σχολιάσει λεπτομερώς τις εν λόγω φήμες, ένας διάσημος τουρκικός λογαριασμός έγραψε στο διαδίκτυο πως η Σαουδική Αραβία εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθευτεί 100 μαχητικά ΚΑΑΝ από την τουρκική Turkish Aerospace Industries (TAI).

Θα Αντικαταστήσει τα F-35 της με ΚΑΑΝ;

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε πως στο παρελθόν το αραβικό κράτος είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να αποκτήσει αμερικανικής παραγωγής υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35 Lightning II. Ωστόσο λέγεται πως η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε να εγκρίνει μία τέτοια πώληση, επικαλούμενη παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά της Ριάντ. Έκτοτε δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την συμφωνία απόκτησης μαχητικών πέμπτης γενιάς από την Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το Army Recognition, μία από τις μεγαλύτερες αμυντικές σελίδες σήμερα, η πιθανή απόκτηση μαχητικών ΚΑΑΝ από τους Σαουδάραβες συζητήθηκε κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης ενός διοικητική της σαουδαραβικής πολεμικής αεροπορίας στην Τουρκία. Ο λόγος για τον Turki bin Bandar Al Saud, ο οποίος μαζί με την ομάδα του συναντήθηκε με εκπροσώπους των τουρκικών αμυντικών εταιρειών Roketsan, TAI και Aselsan. Κατά την συνομιλία με τους Τούρκους οι Σαουδάραβες λέγεται πως ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες του KAAN και για την επίτευξη μίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Άγκυρας και Ριάντ.

Ο Σαουδάραβας στρατιωτικός αναλυτής Hassan Alakbar σχολιάζοντας τις φήμες ανέφερε πως «το ΚΑΑΝ θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στον αέρα στην περιοχή, ειδικά για χώρες όπως την Σαουδική Αραβία που αναζητούν εναλλακτικές σε εξοπλισμό δυτικής παραγωγής». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αγορά της τουρκικής πλατφόρμας θα αποτελούσε ένα κρίσιμο βήμα για τον εκσυγχρονισμό των σαουδαραβικών ενόπλων δυνάμεων, όπως και για την προσπάθεια του κράτους να μειώσει την εξάρτησή του από τις ΗΠΑ.

Και φυσικά οι Τούρκοι επιθυμούν να εξάγουν το ΚΑΑΝ στην Σαουδική Αραβία γιατί έτσι θα αποκτήσουν έναν στρατηγικό σύμμαχο στην περιοχή. Σύμφωνα με Τούρκο αναλυτή, «αυτή η συμφωνία θα είναι κάτι παρά πάνω από μία απλή στρατιωτική συμφωνία: θα είναι η βάση μία μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ Άγκυρας και Ριάντ».

 

Tags
Back to top button