Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Η Πυραμίδα του Χέοπα είναι συσσωρευτής ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η Πυραμίδα του Χέοπα μπορεί και συγκεντρώνει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε θύλακες ενέργειας στο δίκτυο αιθουσών της κάτω από τη βάση της.

Επιστήμονες του ρωσικού Πανεπιστημίου Ίτμο και του γερμανικού Κέντρου Λέιζερ στο Ανόβερο διεξήγαγαν θεωρητική έρευνα για να κατανοήσουν πώς θα αντιδρούσε η πυραμίδα αν κατευθύνονταν ραδιοκύματα πάνω της, με στόχο να αναπαραστήσουν το σχήμα της σε νανοκλίμακα.

Κι όπως υπολόγισαν η πυραμίδα μπορεί να συγκεντρώσει όταν βρίσκεται σε κατάσταση αντήχησης ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μέσα στις εσωτερικές αίθουσές της, καθώς και κάτω από τη βάση της, όπυ υπάρχει μια τρίτη ημιτελής αίθουσα.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο της πυραμίδας και χρησιμοποίησαν αναλυτικές μεθόδους της θεωρητικής φυσικής για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους. Για να εξηγήσουν τα αποτελέσματα, έκαναν μια πολυπολική ανάλυση - μια μέθοδο που χρησιμοποιείται ευρέως στη Φυσική για να μελετήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ ενός σύνθετου αντικειμένου και ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Οι επιστήμονες ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τα ευρήματά τους, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Applied Physics , σε τεχνολογικές εφαρμογές, όπως η δημιουργία αποτελεσματικών ηλιακών κυττάρων.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι η μεγαλύτερη και πλέον περίπλοκη από τις πυραμίδες της περιοχής. Πέρυσι είχε προκαλέσει αίσθηση η ανακάλυψη μιας μυστικής αίθουσας μήκους 30 μέτρων στο εσωτερικό της, ενισχύοντας τον μυστήριο γύρω από το αρχαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου

 

 

Tags
Back to top button