Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η περιφέρεια της Τοσκάνης είναι η πρώτη περιοχή της Ιταλίας η οποία ενέκρινε νόμο για την «υποβοηθούμενη αυτοκτονία»

Η περιφέρεια της Τοσκάνης είναι η πρώτη περιοχή της Ιταλίας, η οποία ενέκρινε ειδικό νόμο για την λεγόμενη «υποβοηθούμενη αυτοκτονία». Η πρωτοβουλία της Τοσκάνης βασίζεται σε ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας και στην ευρεία δικαιοδοσία που παρέχεται στις περιφέρειες της χώρας, σε θέματα υγείας και περίθαλψης.

Από εδώ και στο εξής, στη συγκεκριμένη περιφέρεια με πρωτεύουσα την Φλωρεντία, μια ειδική επιτροπή επιστημόνων θα εξετάζει τα αιτήματα των ασθενών για ευθανασία, με παράλληλη γνωμοδότηση ειδικής «ομάδας βιοηθικής». Στη συνέχεια, σε περίπτωση έγκρισης της επιτροπής, η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρώνεται εντός 54 ημέρων, με εξεύρεση του σχετικού φαρμάκου και, ενδεχομένως, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού. Οι ασθενείς θα μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να αποφασίζουν τη διακοπή της διαδικασίας.

Το 2019, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αποποινικοποίησε, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, την «υποβοηθούμενη αυτοκτονία». Οι κύριες προϋποθέσεις είναι ότι ο ασθενής πρέπει να έχει την ικανότητα να λαμβάνει αποφάσεις με πλήρη επίγνωση και διαύγεια, να πάσχει από «μη αναστρέψιμη ασθένεια» με «αφόρητους πόνους» και να εξαρτάται «από συνεχή υποστήριξη, ζωτικής σημασίας». Όλες αυτές οι προϋποθέσεις, πρέπει να συντρέχουν συγχρόνως.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει νόμο που να ρυθμίζει -συνολικά- το κρίσιμο αυτό θέμα, αλλά έως τώρα η βουλή και η γερουσία της Ρώμης δεν έχουν ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη έκκληση.

Tags
Back to top button