Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Παναγιά της Κορυφής που ατενίζει τον ορίζοντα -Γαλήνη και ηρεμία σε υψόμετρο 730 μέτρων (εικόνες)

Θέα από το αεροπλάνο θυμίζει η εικόνα που αντικρίζει κανείς από το μοναστήρι της Παναγίας της Κορυφής ή Παναγιάς Κορφιώτισσας, στον νομό Κορίνθου. Το μοναστήρι βρίσκεται νότια του χωριού Καμάρι, στον δήμο Ξυλοκάστρου, στην κορυφή του λόφου «Κούτσα» και σε υψόμετρο περίπου 730 μέτρων.


Σύμφωνα με την ιστορία του μοναστηριού, αρχικά χτίστηκε ένα μικρό εκκλησάκι στα ερείπια αρχαίου κτίσματος και στη συνέχεια το μοναστήρι, γύρω στα 1750.

Η εικόνα της Παναγιάς της Κορφιώτισσας, που χρονολογείται από το 1816, είναι τοποθετημένη σε σκαλιστό εικονοστάσι, έργο του ξυλογράφου Ιωάννου Βασιλείου. Λέγεται πως αυτή η εικόνα εξαφανίστηκε, όταν οι μοναχοί κατέβηκαν χαμηλότερα, για να είναι πιο εύκολη η διαβίωσή τους, και ξαναβρέθηκε στο αρχικό μοναστήρι, προκαλώντας και την επανεγκατάστασή τους.

Το μοναστήρι αρχικά φιλοξενούσε άνδρες μοναχούς αλλά από το 1935 μετατράπηκε σε γυναικείο.

Η τοποθεσία του μοναστηριού και το υψόμετρό του προσφέρουν στον επισκέπτη θέα που κόβει την ανάσα. Όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, μπορεί κανείς να δει από την Ακράτα έως το Λουτράκι αλλά και τον Παρνασσό.


Tags
Back to top button