Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Naval Group ανακοίνωσε ότι δεν έχει εντοπίσει καμία εισβολή στα συστήματα πληροφορικής της

Η Naval Group ανακοίνωσε  ότι δεν έχει ακόμη εντοπίσει καμία εισβολή στα συστήματα πληροφορικής της, μετά τον σάλο που ξεσήκωσε αναφορά για κυβερνο-επίθεση. 

“Ο κυβερνοεγκληματίας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει άκρως απόρρητα έγγραφα στην κατοχή του, δεν έχει στείλει αιτήματα λύτρων, ισχυρίζεται η γαλλική εταιρεία. 

Στοχευμένη από  χάκερ που ισχυρίζεται ότι έχει άκρως απόρρητα έγγραφα που ανήκουν στην Naval Group, η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι δεν είχε λάβει αιτήματα λύτρων και αντ' αυτού αναφέρθηκε σε "επίθεση κατά της φήμης" σε "ένα τεταμένο διεθνές, εμπορικό και ενημερωτικό πλαίσιο". 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, η γαλλική εταιρεία έγινε στόχος απειλών από έναν χάκερ που απειλεί να δημοσιεύσει ευαίσθητα έγγραφα που ανήκουν στην Naval Group από τις 23 Ιουλίου, όπως αποκάλυψε ο  ιστότοπος Numerama.

Τέλος η οδήγηση για τους ηλικιωμένους! Ποιοι θα χάνουν το δίπλωμα στα 65 και ποιοι στα 67

Ο Χάκερ απαίτησε από την εταιρεία να επικοινωνήσει μαζί του και της έχει δοθεί προθεσμία μέχρι το Σάββατο για να συμμορφωθεί.

 Η Naval Group, από την πλευρά της, δεν έχει επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τον δράστη αυτών των απειλών.
Η γαλλική εταιρεία υπέβαλε καταγγελία στην εισαγγελία του Παρισιού το βράδυ της Παρασκευής «για να ρίξει φως σε αυτές τις κακόβουλες πράξεις». 

«Σύμφωνα με τις διαδικασίες κυβερνοασφάλειας, ξεκινήσαμε αμέσως τεχνικές έρευνες, βασιζόμενοι σε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων κυβερνοασφάλειας και το Naval Group CERT (Κέντρο Συναγερμού και Αντίδρασης σε Επιθέσεις Υπολογιστών), σε στενή συνεργασία με κυβερνητικές υπηρεσίες», ανακοίνωσε   η εταιρεία. 

Η Naval Group αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη εντοπίσει καμία εισβολή στα συστήματα πληροφορικής της «και δεν έχει αναφερθεί καμία επίπτωση στις δραστηριότητές της».

Η ΕΕ ετοιμάζεται για το ψηφιακό ευρώ! Ετοιμαστείτε για το τέλος της εποχής των μετρητών και την "μαύρη" εργασία

 Σύμφωνα με το Numerama, «μια αρχική παρτίδα δεδομένων περίπου 13 GB δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουλίου 2025, ως αποδεικτικά στοιχεία», αλλά χωρίς κανένα κίνδυνο για την ασφάλεια της εταιρείας. 

«Όλες οι ομάδες και οι πόροι μας κινητοποιούνται επί του παρόντος για να αναλύσουν και να επαληθεύσουν την αυθεντικότητα, την προέλευση και την ιδιοκτησία των εν λόγω δεδομένων το συντομότερο δυνατό», ανακοίνωσε  η Naval Group. 

Ακούγονται πολλά σενάρια, αλλά δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμη για αυτό και αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες από τις έρευνες των γαλλικών αρχών.

Ενώ για οτιδήποτε έχει σχέση με τις ελληνικές Φρεγάτες, θα εκδοθεί λογικά και ανακοίνωση και από ελληνικές πλευράς.

Ποιοι και γιατί βρίσκονται από πίσω από αυτήν την επίθεση πιθανόν; 

Υπενθυμίζουμε ότι Φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, υλοποιεί θαλάσσιες δοκιμές, με στόχο να παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το Φθινόπωρο, αλλάζοντας την ισορροπία  δυνάμεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που  σίγουρα έχει ενοχλήσει το τουρκική στρατιωτικό σύμπλεγμα και την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας, που έχει άλλα δικά της σχέδια για την ευρύτερη περιοχή μας.  

Tags
Back to top button