Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Μόσχα θα είναι στρατιωτικά έτοιμη για πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία σε ένα μήνα

Με γνώμονα τις αυξημένες εντάσεις Ρωσίας με την Ουκρανία αλλά και με τη  Δύση, η Μόσχα θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει επίθεση στην Ουκρανία «σε έναν μήνα», αν και παραμένει πολύ αβέβαιο αν θα προβεί σε μια τέτοια ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ευρωπαϊκό ή ακόμα και παγκόσμιο πόλεμο, λέει ο Pavel Felgengauer.

Ο εξέχων ανεξάρτητος στρατιωτικός αναλυτής της Μόσχας αναφέρει ότι οι συγκρούσεις στο Ντονμπάς και η συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων ακριβώς στα ανατολικά αυτής της περιοχής δημιουργούν τις συνθήκες που έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε έναν ευρύτερο πόλεμο. Το αν τα πράγματα προχωρήσουν αναμένεται να το δούμε.

Αλλά ένα πράγμα είναι ήδη σαφές, λέει ο Felgengauer, και αυτό είναι: οι δυτικές δυνάμεις δεν ξέρουν τι να κάνουν σε αυτήν την κατάσταση. «Στις αρχές Μαΐου, όλα θα είναι έτοιμα» για μια ρωσική προέλαση. Αυτές οι προετοιμασίες έχουν ήδη αποφασιστεί.

«Οι απειλές αυξάνονται γρήγορα», συνεχίζει. "Πολλά δεν συζητούνται στον ανοιχτό τύπο, αλλά παρατηρούμε πολύ κακά σημάδια."Η Μόσχα έστειλε ένα ναυτικό γκρουπ από τη Βαλτική Θάλασσα μέσω του αγγλικού καναλιού στα νότια μεταφέροντας αρκετούς πεζοναύτες για μια «απόβαση τύπου Νορμανδίας» κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας.

Πολλοί επεσήμαναν ότι η Ουκρανία είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη να αντισταθεί από ό,τι ήταν το 2014, αλλά δεν σημειώνουν ότι η Ρωσία βρίσκεται επίσης σε «πολύ καλύτερη» θέση από ό,τι πριν από επτά χρόνια, λέει ο Felgengauer. Έχει «συντριπτική ποιοτική και ποσοτική υπεροχή» 

Σήμερα, "οι ηγέτες του DNR και του LNR δεν διατάζουν σε τίποτα. Αντ 'αυτού, οι περιοχές αυτές βρίσκονται υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του προσωπικού του όγδοου στρατού φρουρών στο Novocherkassk. Επιπλέον, στα βόρεια, υπάρχει η 150η ρωσική Μεραρχία, μια τεράστια δύναμη από μόνη της."

Στην Κριμαία, συνεχίζει, να υπάρχει το 22ο Σώμα στρατού των Ακτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας με τη δική του τεθωρακισμένη ταξιαρχία. Σε περίπτωση που η Μόσχα αποφασίσει να ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση, θα εισαχθούν και άλλες ρωσικές μονάδες. Μια τέτοια επιχείρηση θα μπορούσε κατ 'αρχάς να αποσκοπεί στη στέρηση από την Ουκρανία της πρόσβασης στη θάλασσα.

Αλλά ο Felgengauer λέει, πως ίσως η Μόσχα δεν θα φτάσει τόσο μακριά, αλλά αντ 'αυτού, «θα αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Δύση όπως συνήθως κάνει ο Πούτιν».

Εάν η Ρωσία εισβάλει, δεν είναι σαφές πώς θα αντιδράσει η Δύση επειδή είναι διχασμένη για το τι πρέπει να κάνει και αναγνωρίζει πόσο μεγάλη δέσμευση θα έπρεπε να αναλάβει για να αντιμετωπίσει μια ρωσική επίθεση.

Μια ρωσική κίνηση μπορεί να φτάσει μέχρι τα ρουμανικά σύνορα για να «ξεμπλοκάρει την Υπερδνειστερία», αναφέρει ο αναλυτής. Αλλά προσθέτει ότι υπάρχει ένα κομμάτι των «καλών ειδήσεων» σε όλα αυτά.

Δεδομένης της τρέχουσας εστίασης της Μόσχας στην Ουκρανία, δεν αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα επίθεση στις χώρες της Βαλτικής.

Tags
Back to top button