Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Η μυστηριώδης πυραμίδα που χτίστηκε για να αποτρέψει το «τέλος του κόσμου» (βίντεο)

Δεν είναι όλες οι πυραμίδες αρχαίες. Η συγκεκριμένη μυστηριώδη πυραμίδα κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, και έχει προκαλέσει κάποια ίντριγκα.

Συχνά ονομάζεται ως η πυραμίδα «Τέλος του κόσμου«, και βρίσκεται σε μια απομονωμένη αγροτική περιοχή στη Βόρεια Ντακότα. Η εγκατάσταση αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1960 για να παρακολουθεί τους εισερχόμενες σοβιέτ (ή κάποιους elses) πυραύλους που θα απειλούσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πυραμίδα της Νεκόμα αποτελεί μέρος του συμπλέγματος των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που είναι γνωστές ως συγκρότημα διασφάλισης Stanley R. Mickelsen. Μέσα στην πυραμίδα είχε εγκατασταθεί το ραντάρ που σάρωνε όλη την εναέρια περιοχή των ΗΠΑ, για τον εντοπισμό αερομεταφερόμενων αντικειμένων που ενδεχομένως θα αποτελούσαν απειλή.

Επίσης, στην πυραμίδα ήταν εγκαταστημένοι 30 πύραυλοι Spartan και 16 μικρότερου βεληνεκούς.

Σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου από τη λειτουργία της, στις 10 Φεβρουαρίου του 1976, η περιοχή απενεργοποιήθηκε πλήρως, έπαψε δηλαδή να λειτουργεί. Ωστόσο, το ραντάρ παραμένει σε λειτουργία και σήμερα ως μέρος ενός περιμετρικού συστήματος ασφάλειας.

Tags
Back to top button