Οι δύο πιο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων διατροφικής ασφάλειας που διαπιστώθηκαν την 26η Ιανουαρίου από τις αρχές της Φλόριντας ήταν, κατά τους επιθεωρητές, ότι προσφερόταν ψάρι σχεδόν ωμό, ενώ βοδινό ήταν στη συντήρηση ψυγείων σε θερμοκρασίες υψηλότερες από τις προβλεπόμενες.
Στην αναφορά τους, την οποία έφερε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η εφημερίδα Miami Herald, οι επιθεωρητές σημείωσαν πως το προσωπικό σέρβιρε στους πελάτες ψάρι ωμό ή μισομαγειρεμένο, χωρίς να έχει υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία για τυχόν παράσιτα.
Υπέδειξαν στο προσωπικό της κουζίνας να μαγειρέψει το ψάρι ή να το πετάξει.
Ανακάλυψαν επίσης τρόφιμα πιθανόν επικίνδυνα για την υγεία, από κόκκινο κρέας ως γαρίδες, πουλερικά, χοτ-ντογκ και χάμπουργκερ, που συντηρούνταν σε θερμοκρασίες πολύ πάνω από το προβλεπόμενο.
Ανάμεσα στις λιγότερο σοβαρές παραβάσεις ήταν ότι δεν υπήρχε πάνω από το νεροχύτη η προβλεπόμενη προειδοποίηση προς το προσωπικό να πλένει τα χέρια του. Ενώ ένας εργαζόμενος στην κουζίνα δεν φορούσε πλαστικό σκούφο καθώς μαγείρευε.
«Αυτές οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου κι όχι κατόπιν καταγγελίας. Διορθώθηκαν επιτόπου και το κατάστημα συμμορφώθηκε αμέσως», ανέφερε ο Στίβεν Λόσον, εκπρόσωπος της δημόσιας υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τους υγειονομικούς ελέγχους στο Μαϊάμι.