Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Μέρκελ άλλαξε τη νομοθεσία για να επιβάλλει αυστηρό lockdown

Για νίκη της Άνγκελα Μέρκελ έκαναν λόγο χθες τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από την απόφαση του υπουργικού της συμβουλίου να προβεί στην αυστηροποίηση του lockdown, με την αλλαγή της νομοθεσίας περί προστασίας από μεταδοτικά νοσήματα.

Με την εφαρμογή των νέων κανονισμών, λοιπόν, σε πολλές περιοχές της Γερμανίας, όπου τα κρούσματα υπερβαίνουν επί τρεις ημέρες τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας, θα κλείνουν αυτομάτως τα καταστήματα και θα επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 21.00 έως τις 05.00, ενώ οι ελάχιστες εξαιρέσεις θα αφορούν μόνο θέματα εργασίας και φροντίδας ζώων.

Nέα δημοσκόπηση: Μετά την Μέρκελ… ποιος;

Όταν, μάλιστα, τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 200, τότε θα κλείνουν υποχρεωτικά και τα σχολεία και θα συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση. Σύμφωνα με την «Bild», η Μέρκελ θέλει να εφαρμόσει τη νέα νομοθεσία το συντομότερο δυνατό και θα επιδιώξει να την περάσει με επιταχυμένη διαδικασία τόσο από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο όσο και από το ομοσπονδιακό συμβούλιο. Εκτιμά, μάλιστα, ότι με την εισαγωγή της θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν τους τελευταίους μήνες στον συντονισμό ομοσπονδίας και κρατιδίων.

Απόφαση που ελήφθη με ήδη μεγάλη καθυστέρηση

Γερμανία: Το CDU προτείνει ως "διάδοχο" της Μέρκελ τον Λάσετ

Η ίδια η καγκελάριος περιέγραφε χθες ως σημαντική και αναγκαία την αλλαγή της νομοθεσίας περί προστασίας από μεταδοτικά νοσήματα που αποφάσισε η κυβέρνηση, τονίζοντας μάλιστα ότι η απόφαση ελήφθη με ήδη μεγάλη καθυστέρηση. Τόνισε, επίσης, πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ αργά εάν περιμέναμε να γεμίσουν όλες οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Tags
Back to top button