Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η «μακεδονική» Εκκλησία των Σκοπίων αναμένει τώρα την αναγνώρισή της

Η Ιερά Σύνοδος της (σχισματικής) «Μακεδονικής» Εκκλησίας –Αρχιεπισκοπή Οχρίδας, έχει ως δεδομένο τώρα την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο μητροπολίτης Τιμόθεος μιλώντας στην ειδησεογραφική πύλη mkd.mk, δήλωσε ότι υπάρχει αισιοδοξία για την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Εκκλησίας:


«Όλες οι προσδοκίες είναι ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία αναγνώρισης της ‘Μακεδονικής’ Εκκλησίας. Οι τάσεις που υπάρχουν είναι ως προς το εάν η αναγνώριση αυτή πρέπει να συνδέεται με την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ή με την αλλαγή του ονόματος της ‘Μακεδονικής’ Εκκλησίας».

«Δεν θα αλλάξουμε όνομα»

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Τιμόθεο, δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε σε σχέση με την αλλαγή του ονόματος. Η απάντησή του ήταν: «Εάν παραμείνουμε στην ίδια κατάσταση, δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υποχρεώνει την Εκκλησία να αλλάξει το όνομά της, η ‘Μακεδονική’ Ορθόδοξη Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Οχρίδας (ΜΟΕ-ΑΟ), δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν θα αλλάξουμε όνομα».

Προς το παρόν, η ΜΟΕ-ΑΟ αποφάσισε να απόσχει και μην προκαλέσει αναταραχή σε ορισμένες Ορθόδοξες Εκκλησίες. Το αίτημα της ΜΟΕ-ΑΟ για την αναγνώριση ως αυτοκέφαλης έχει εισαχθεί στη διαδικασία και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι δεσμεύεται σε αυτό. Όλοι συμφωνούν ότι τα επιχειρήματα της ΜΟΕ-ΑΟ για την απόκτηση του αυτοκέφαλου είναι, φυσικά, μεγαλύτερα από αυτά της ουκρανικής εκκλησίας.


Ο Μητροπολίτης Πέτρος, εξάλλου, ελπίζει ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, μετά την ουκρανική εκκλησία, η ΜΟΕ-ΑΟ θα είναι η επόμενη που θα λάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας (το έγγραφο της ανεξαρτησίας), από την Κωνσταντινούπολη.

Tags
Back to top button