Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η χώρα που πληρώνει τον κόσμο για να κάνει θετικά σχόλια στα social media

Μπορεί το τρολάρισμα να δίνει και να παίρνει στον κόσμο των social media, όμως υπάρχει μια χώρα που αποφάσισε να φέρει την ανατροπή και να κάνει τα θετικά σχόλια να πάρουν φωτιά στον διαδικτυακό κόσμο.  Ο λόγος για την Κίνα, η οποία αποφάσισε να εξασφαλίσει θετικά σχόλια στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, πληρώνοντας άλλους για να το κάνουν. Και μάλιστα, με πολύ καλά λεφτά.

Μάλιστα όλα δείχνουν ότι αυτή η νέα τρέλα κάνει χαμό στα τοπικά social media όπως WeChat, Douban και QQ, στα οποία οι χρήστες πληρώνουν περίπου 2,23 δολάρια για τρία λέπτα ή 3,72 δολάρια για πέντα λεπτά διαδικτυακής αποθέωσης. Έτσι οι χρήστες νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και ας τους κάνουν πληρωμένα σχόλια άσχετοι τύποι που έτυχε να βρεθούν online εκείνη τη στιγμή.

Αρκεί να δεις ένα παράδειγμα για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Κάποιος χρήστηες πόσταρε στις 2 το μεσημέρι το εξής: «Μόλις ξύπνησα, καλημέρα σε όλους» και ένας άλλος του απάντησε «Προφανώς νοιάζεσαι για την υγεία σου αρκετά, για αυτό κοιμάσαι τόσο πολύ. Μπράβο».

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το πείραμα που έκανε ένας δημοσιογράφος από το CNBC, ο οποίος προσκλήθηκε σε μια ομάδα τέτοιου είδους και αφού είπε στους άλλους χρήστες ότι μόλις είχε μετακομίσει στην Κίνα, ήταν μόνος και μάθαινε κινέζικα, αμέσως απέσπασε θετικά μυνήματα για υποστήριξη.

Η συγκεκριμένη πρακτική βέβαια δεν είναι κάτι νέο, αφού είχε ξεκινήσει ήδη από το 2014 στο Douban, όμως τους τελευταίους μήνες κατάφερε να εξαπλωθεί και σε άλλα social media, με τις ομάδες αμοιβαίες εξύμνησης να αποκτούν σχεδόν 10.000 νέα μέλη ανά εβδομάδα.

Tags
Back to top button