Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η ιταλική κυβέρνηση κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου

Στην κήρυξη πενθήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, προχώρησε η ιταλική κυβέρνηση, όπως αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Πάπας Φραγκίσκος: Ποιοι ηγέτες θα δώσουν το παρών στην κηδεία του

Η απόφαση αυτή τίθεται άμεσα σε ισχύ και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 26, ημέρα της κηδείας του Ποντίφικα.

Το Βατικανό ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τις λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία του Πάπα, μετά τη συνάντηση των καρδιναλίων.

Η κηδεία θα τελεστεί το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 10 το πρωί (ώρα Ιταλίας), και θα σηματοδοτήσει την έναρξη εννιαήμερου πένθους. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σε ανοικτό χώρο, μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Στην τελετή θα προεξάρχει ο κοσμήτορας του Κολλεγίου των Καρδιναλίων, καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα Ρε. Στο τέλος της λειτουργίας, ο καρδινάλιος Ρε θα απευθύνει την τελευταία σύσταση - την τελική προσευχή με την οποία ο εκλιπών Πάπας παραδίδεται επίσημα στον Θεό - και αμέσως μετά η σορός θα μεταφερθεί για ταφή στη  Santa Maria Maggiore.

Σύμφωνα με το Sky News, μετά την ολοκλήρωση της περιόδου αυτής, θα ξεκινήσει το κονκλάβιο - η επίσημη διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα - τον Μάιο δηλαδή.

Παράλληλα, το Βατικανό επιβεβαίωσε ότι η σορός του Πάπα θα μεταφερθεί αύριο το πρωί, από τις 9, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου για δημόσιο προσκύνημα το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή.

Tags
Back to top button