Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Ιταλία δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην ισραηλοαμερικανική επιχείρηση τόνισε η Μελόνι

Η πρωθυπουργός της ΙταλίαςΤζόρτζια Μελόνι, υπογράμμισε από το βήμα της ιταλικής Βουλής ότι η Ρώμη παραμένει εκτός της αμερικανοϊσραηλινής επιχείρησης κατά του Ιράν. Η τοποθέτηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού σηματοδοτεί μια σαφή γραμμή διαφοροποίησης, σε μια στιγμή που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία την κλιμάκωση της έντασης στον Περσικό Κόλπο.

«Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο κοινοβούλιο, παρέχουμε μηχανισμούς αντιαεροπορικής άμυνας στις χώρες του Κόλπου, όπως έχουν ήδη πράξει το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία. Διότι πρόκειται για φίλες χώρες και στρατηγικούς εταίρους μας, αλλά και λόγω του ότι στην περιοχή αυτή βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί, τους οποίους πρέπει να προστατέψουμε. Χωρίς να παραλείψουμε ότι στην περιοχή του Κόλπου βρίσκονται και περίπου δύο χιλιάδες στρατιώτες μας. Παράλληλα, όπως γνωρίζετε, στείλαμε ναυτική μας μονάδα στην Κύπρο για να στηρίξουμε έναν Ευρωπαίο εταίρο, το έδαφος του οποίου επλήγη από το Ιράν. Μια επιβεβλημένη πράξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά και πρόληψης», είπε χαρακτηριστικά η Ιταλίδα πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Η ισραηλοαμερικανική επιχείρηση κατά του Ιράν εντάσσεται σε ένα πλαίσιο διεθνούς κρίσης, στο οποίο οι απειλές γίνονται όλο και πιο τρομακτικές και πολλαπλασιάζονται οι μονομερείς ενέργειες. Ενέργειες που πραγματοποιούνται πέρα από τα όσα προβλέπει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε. Παράλληλα, η Μελόνι υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας το καθεστώς των αγιατολάχ να έχει στη διάθεσή του πυρηνικά όπλα και πυραύλους ικανούς να πλήξουν την Ευρώπη».

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης δήλωσε ότι «οι βάσεις που διατίθενται στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαρτώνται από συμφωνίες οι οποίες επικαιροποιήθηκαν από ιταλικές κυβερνήσεις όλων των παρατάξεων». «Σε περίπτωση που μας υποβληθεί αίτημα για χρήση τους, αρμόδια είναι η κυβέρνηση, αλλά επαναλαμβάνω ότι -σε μια τέτοια περίπτωση- θα ζητηθεί από το κοινοβούλιο να λάβει τη σχετική απόφαση», ολοκλήρωσε.

Tags
Back to top button