Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ισραηλινή εταιρεία ΙΑΙ στο ελληνικό Πεντάγωνο για την προμήθεια οπλικών συστημάτων συμπεριλαμβανομένων και των πυραύλων Rampage

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία κινείται μεθοδικά  προς την απόκτηση εκτός όλων των άλλων, και του ισραηλινού πυραύλου Rampage για τα μαχητικά τύπου F-16 VIPER.

Το , ότι  πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) συνάντηση των εκπροσώπων της ισραηλινής IAI (Israel Aerospace Industries) με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, εκ μέρους της εταιρείας, επί των οπλικών συστημάτων που κατασκευάζει. 

Η λιτή ανακοίνωση δεν μας πτοεί, και είναι κάτι παραπάνω από πιθανό, οι Ισραηλινοί να παρουσίασαν στην ελληνική πλευρά το πύραυλο Rampage για τα μαχητικά τύπου F-16 VIPER, ο οποίος είναι μέσα στα σχέδια μας .

“το Ελληνικό Συμβούλιο Άμυνας και Εξωτερικών Σχέσεων, που είχε συνεδριάσει, είχε λάβει σημαντικές αποφάσεις για τις αμυντικές προμήθειες. Μεταξύ των αποφάσεων είναι η προμήθεια πυραύλων αέρος-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς Rampage από το Ισραήλ".

Η ΙΑΙ παρέχει σειρά οπλικών συστημάτων για χρήση από την ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα

Μιλάμε για τα αντιπυραυλικά συστήματα Arrow και τα αντιαεροπορικά συστήματα Barak, τους αντιαρματικούς πυραύλους LAHAT, τον τακτικό πύραυλο εδάφους-εδάφους LORA, τους πυραύλους αέρος-εδάφους Air LORA, Rampage, τα περιφερόμενα πυρομαχικά Rotem/Rotem Alpha, Harpy/Mini Harpy, Harop/Mini Harop κ.ά. 

Επίσης η εταιρεία παρέχει αισθητήρες, ηλεκτρονικά συστήματα, ραντάρ, UAV, συστήματα διοίκησης και ελέγχου, συστήματα επικοινωνιών και ηλεκτρονικού πολέμους κ.ά.

Ο καημός όμως της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι οι πύραυλοι Rampage για τα μαχητικά τύπου F-16 VIPER

O Rampage θα βοηθήσει τα ελληνικά F-16 να χτυπούν στόχους από την ασφαλή απόσταση των 150 με 250 χιλιομέτρων.

Διεθνείς στρατιωτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν τον Rampage βαλλιστικό πύραυλο εναέριας εκτόξευσης, ενώ  η ισραηλινή πολεμική αεροπορία τον υπάγει σε διαφορετική κατηγορία πυρομαχικών.

Μην ξεχνάμε πως στην ουσία ο Rampage αποτελεί μία τροποποιημένη έκδοση του ισραηλινού κατευθυνόμενου βλήματος πυροβολικού Extra.

Ο πύραυλος Rampage είναι ένα αρκετά προηγμένο και ισχυρό όπλο, το οποίο δεδομένης της φύσεως του μπορεί να χτυπάει στόχους με μεγάλη ακρίβεια. 

Το αεροσκάφος τον εκτοξεύει από χαμηλό υψόμετρο, αυτός ακολουθεί πορεία παρόμοια με αυτήν ενός βαλλιστικού πυραύλου με ένα φονικό  αποτέλεσμα, σχετικά με την διείσδυση σε εχθρική αεράμυνα, πλήττοντας αποτελεσματικά οποιανδήποτε εχθρικό στόχο. 

Όπως αναφέρουμε συνεχώς στο Pentapostagma, δεν αρκούν μόνο οι εναέριες πλατφόρμες, αλλά και τα όπλα που θα φέρουν τα μαχητικά μας. 
 
Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι επιτέλους κάτι κινείται, όμως όλα αυτά δεν ακούν. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην ίδρυση αμυντικής βιομηχανίας και να σχεδιάσει τα εγχώρια οπλικά συστήματα της επόμενης εικοσαετίας.

Το Ισραήλ επεκτείνει συνεχώς το οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων εναέριας εκτόξευσής του. Σήμερα διαθέτει τέσσερεις διαφορετικούς τύπους: τον Rampage, τον Rocks, τον Air Lora και τον απόρρητο Golden Horizon.
 

Tags
Back to top button