Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η ινδική κυβέρνηση έχει «νέες ιδέες»: Προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να κατεβάσει το twitter επικριτικά σχόλια

Η κυβέρνηση της Ινδίας ζήτησε από το Τwitter να κατεβάσει δεκάδες αναρτήσεις, μεταξύ των οποίων κάποιες που είχαν κάνει τοπικοί πολιτικοί, οι οποίες επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση της πανδημίας covid-19, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έσπασε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα παγκόσμιο ρεκόρ.

Το Twitter αφαίρεσε κάποια tweets έπειτα προσφυγή της ινδική κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, δήλωσε ευπρόσωπος της εταιρείας χθες Σάββατο.

Η κυβέρνηση προσέφυγε δικαστικά για να ζητήσει τη λογοκρισία κάποιων αναρτήσεων, όπως αποκάλυψε το Τwitter στη βάση δεδομένων Lumen, που ανήκει στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Στην προσφυγή της ινδικής κυβέρνησης, που έγινε στις 23 Απριλίου, αναφέρονται 21 αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσά τους ήταν tweets του βουλευτή Ρεβνάθ Ρέντι, ενός υπουργού στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης με το όνομα Μολόι Γκατάκ και του κινηματογραφιστή Αβινάς Ντας.

“Όταν λαμβάνουμε ένα έγκυρο νομικό αίτημα, το εξετάζουμε τόσο βάσει των κανόνων του Twitter όσο και βάσει της τοπική νομοθεσίας”, εξήγησε η εκπρόσωπος του Twitter.

“Αν το περιεχόμενο παραβιάζει τους κανόνες του Twitter, τότε αυτό αφαιρείται από την πλατφόρμα. Αν θεωρηθεί παράνομο βάσει της νομοθεσίας μιας χώρας, αλλά δεν παραβιάζει τους κανόνες του Twitter, τότε ενδέχεται να περιορίσουμε την πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο μόνο στην Ινδία”, σημείωσε η ίδια.

Τις πληροφορίες αυτές είχε μεταδώσει νωρίτερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος TechCrunch, ο οποίος ανέφερε ότι το Twitter δεν ήταν η μοναδική πλατφόρμα που επηρεάζεται από την εντολή.

Η Ινδία είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, με έναν θάνατο να καταγράφεται στο Νέο Δελχί κάθε τέσσερα λεπτά. Το σύστημα υγείας της χώρας έχει καταρρεύσει, με ελλείψεις σε οξυγόνο και άλλο ιατρικό εξοπλισμό.

Tags
Back to top button