Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Η Ινδία κατακτά τη Σελήνη – Τον Απρίλιο η αποστολή οχήματος στο φεγγάρι! (φωτό)

Έτοιμη για το επόμενο και μεγαλύτερο διαστημικό βήμα της είναι η Ινδία, καθώς όπως ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές, τον Απρίλιο θα εκτοξεύσει διαστημόπλοιο, με το οποίο θα μεταφέρει όχημα στη Σελήνη για έρευνες στο φυσικό δορυφόρο της Γης και στο ευρύτερο περιβάλλον του ηλιακού μας συστήματος.

Η Ινδική Διαστημική Υπηρεσία στοχεύει στην εξερεύνηση μίας μεγάλης περιοχής στο Νότιο Πόλο του Φεγγαριού, η οποία δεν έχει μελετηθεί και δεν έχει ερευνηθεί από κανέναν μέχρι σήμερα. Το όχημα με το όνομα Chandrayaan-2, θα είναι εξ ολοκλήρου έτοιμο τον Απρίλιο, οπότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση της σπουδαίας διαστημικής αποστολής.

Η περιοχή που θα γίνουν έρευνες, υπολογίζεται ότι έχει πετρώματα ηλικίας μεγαλύτερης των 4 δισ. χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι ίσως να είναι παλαιότερα από της Γης, κάτι που εφόσον αποδειχθεί, θα ανατρέψει πολλά από τα σημερινά δεδομένα της επιστημονικής κοινότητας.

Η προγραμματισμένη για τον Απρίλιο αποστολή θα είναι η δεύτερη που οργανώνει και πραγματοποιεί η Διαστημική Υπηρεσία της Ινδίας, καθώς το 2008 είχε στείλει στο Διάστημα το Chandrayaan-1, η αποστολή του οποίου διήρκεσε έναν χρόνο.

«Είναι η πρώτη φορά που θα μεταφέρουμε ένα ερευνητικό όχημα στο Φεγγάρι», δήλωσε ενθουσιασμένος ο πρόεδρος της ινδικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Το όχημα θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, αξιοποιώντας το γεγονός ότι μία ημέρα στη Σελήνη διαρκεί όσο 14 γήινες. Θα κάνει χημική ανάλυση της επιφάνειας και θα στείλει τα αποτελέσματα στη Γη, καθώς και εικόνες από την επιφάνεια του Φεγγαριού.

Η ερευνητική αποστολή, μία «εξαιρετικά δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση», θα λάβει χώρα ανάμεσα στους κρατήρες Manzinus C και Simpelius N. Το διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει το όχημα στη Σελήνη θα εκτοξευθεί από το κοσμοδρόμιο Satish Dhawan Space Centre στη Sriharikota.

Κατά τη διάρκεια της μίας ημέρας ή 14 γήινων ημερών που θα διαρκέσει η ενέργειά του, θα καλύψει μία απόσταση 150 με 200 χιλιομέτρων, αν όλα εξελιχθούν με βάση το πρόγραμμα και τους υπολογισμούς των επιστημόνων.

Tags
Back to top button