Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Γερμανία στέλνει στη Χάγη την Ιταλία επειδή απαιτεί αποζημιώσεις από ναζιστικά εγκλήματα

Η Γερμανία κατέθεσε αγωγή κατά της Ιταλίας στο ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών σε μια μακροχρόνια διαμάχη για τις αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Διεθνές Δικαστήριο ανακοίνωσε την κατάθεση της προσφυγής αργά την Παρασκευή.

Η γερμανική υπόθεση παραπέμπει σε προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου του ΟΗΕ το 2012, με την οποία επιβεβαίωσε ότι η Γερμανία έχει νομική ασυλία από την άσκηση αγωγής σε ξένα δικαστήρια από θύματα των ναζιστικών θηριωδιών.

Η εν λόγω απόφαση ανέφερε ότι το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας παραβίασε την κυριαρχία της Γερμανίας το 2008 κρίνοντας ότι ένας Ιταλός πολίτης δικαιούται αποζημιώσεις για την απέλασή του στη Γερμανία το 1944 για να εργαστεί ως εργάτης-σκλάβος.

Στη νέα της υπόθεση, η Γερμανία υποστηρίζει ότι, παρά την εν λόγω απόφαση, "τα ιταλικά εθνικά δικαστήρια, από το 2012, έχουν εξετάσει σημαντικό αριθμό νέων αξιώσεων κατά της Γερμανίας κατά παράβαση της κυριαρχικής ασυλίας της Γερμανίας".

Γαλλία - Γερμανία: Στήριξη της Μολδαβίας μπροστά στους "κινδύνους αποσταθεροποίησης"

Στην υπόθεση που κέρδισε το 2012, το Βερολίνο υποστήριξε ότι η απόφαση του ιταλικού ανώτατου δικαστηρίου έθεσε υπό αμφισβήτηση ένα σύστημα αποζημιώσεων που τέθηκε σε εφαρμογή μετά την ήττα των ναζί και το οποίο έχει οδηγήσει τη Γερμανία να καταβάλει δεκάδες δισεκατομμύρια σε αποζημιώσεις από τη δεκαετία του 1950.

Η νέα υπόθεση της Γερμανίας ζητά από τους δικαστές του δικαστηρίου της Χάγης να δηλώσουν ότι "η Ιταλία παραβίασε και συνεχίζει να παραβιάζει την υποχρέωσή της να σέβεται την ασυλία της Γερμανίας, επιτρέποντας την άσκηση αστικών αξιώσεων κατά της Γερμανίας" που συνδέονται με τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου και σχεδιάζοντας να βγάλει σε πλειστηριασμό τέσσερα ακίνητα γερμανικής ιδιοκτησίας στη Ρώμη.

Η υπόθεση ζητά επίσης επείγουσες εντολές από το δικαστήριο - γνωστές ως προσωρινά μέτρα - συμπεριλαμβανομένης μιας εντολής για να διασφαλιστεί ότι τα γερμανικά ακίνητα "δεν θα υποβληθούν σε δημόσιο πλειστηριασμό" ή "περαιτέρω μέτρα περιορισμού" εν αναμονή της οριστικής απόφασης του δικαστηρίου στην υπόθεση, η οποία πιθανότατα θα διαρκέσει χρόνια.

Δεν ορίστηκε αμέσως ημερομηνία για τις ακροάσεις. Οι αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι οριστικές και νομικά δεσμευτικές.
 

Tags
Back to top button