Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Γερμανία δεν "ανοίγει" τον τουρισμό της για Τουρκία

Παραμένει σε ισχύ η ταξιδιωτική οδηγία που έχει εκδώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Τουρκία και θα αναθεωρείται κάθε δύο εβδομάδες, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος από την πλευρά του επέμεινε ότι «η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα» και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των τουριστών από τον κορονοϊό. Κάλεσε δε την ΕΕ «να διορθώσει το λάθος της».

Οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκρίνισε ο κ. Μάας, ενώ έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο», αναφερόμενος στις διαβεβαιώσεις που έλαβε ότι στην Τουρκία δεν γίνεται υποχρεωτική χρήση υδροξυχλωροκίνης στους ασθενείς με κορονοϊό. «Μας ενδιαφέρει οι τουρίστες να επιστρέψουν χωρίς τον κορονοϊό και γι' αυτό μας είναι σημαντικό οι χώρες να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα και να δημοσιοποιούν με διαφάνεια τα στοιχεία, αλλά και το τι συμβαίνει σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος», εξήγησε ο υπουργός.

Ο κ. Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, τόνισε ότι ο τουρισμός είναι σημαντικός τομέας για την τουρκική οικονομία, αλλά «το πιο σημαντικό είναι η υγεία των ανθρώπων» και διαβεβαίωσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε αναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας με βάση επιστημονικά στοιχεία, - με το βλέμμα και στους Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες - και υποστήριξε ότι άλλες χώρες, «που δεν είχαν τόση διαφάνεια» σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τον κορονοϊό, έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα της Ε.Ε. με τις ασφαλείς χώρες. «Πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις, αλλά θα πρέπει να υπάρχει επιστημονικό υπόβαθρο (…) Η απογοήτευσή μας έχει περισσότερο να κάνει με το τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβούσογλου.

Tags
Back to top button