Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Η εστίαση ξεψυχάει: Τεράστια και ανεπανόρθωτη η ζημιά για τις επιχειρήσεις

To κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει βήμα βήμα πώς θα ξεκλειδώσει ξανά την οικονομία, ωστόσο τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια για ασφαλείς προβλέψεις.

Όπως αποκάλυψε το MEGA, η εστίαση ενδέχεται να ανοίξει στις 19 Δεκεμβρίου αλλά με πολύ αυστηρότερους κανόνες.

Η εστίαση βαριανασαίνει

Ο Χαραλάμπος Κούπης είναι ιδιοκτήτης bar restaurant. Για αυτόν έχει σημασία η επιχείρησή του να ανοίξει ξανά με ασφάλεια, τόσο για τον ίδιο αλλά και για τους πελάτες του.

«Καλύτερα να ανοίξουμε πιο αργά παρά να ανοιγοκλείνουμε αυτό έχει μεγαλύτερο κόστος για εμάς».

Η εστίαση αποτελεί πλέον έναν από τους μεγαλύτερους ασθενείς του κοροναϊού.

Οι επιχειρήσεις έχασαν 13,1 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Όπως αναμενόταν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν περισσότερο ήταν αυτές των καταλυμάτων αλλά και της εστίασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταστροφή η λύση του «ακορντεόν» lockdown

Ο πρόεδρος εστιατόρων Αττικής, Ιωάννης Δαβερώνης, αναφέρει πως η λύση του σχήματος lockdown ακορντεόν θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις πιο γρήγορα στον ξαφνικό θάνατο.

«Δε θα αντέξουμε αυτό που λένε ακορντεόν».

Νωρίτερα από την εστίαση αναμένεται να ανοίξει το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι επιστήμονες στα χέρια τους, το προηγούμενο διάστημα τα καταστήματα λιανικής δεν αποτέλεσαν εστίες υπερμετάδοσης. Το δεύτερο lockdown, το καθυστερημένο άνοιγμα και με αυστηρότερους κανόνες, ήδη έχει βάλει πολλές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου στον αναπνευστήρα.

Έχοντας διανύσει πάντως ήδη τον μισό Νοέμβριο με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων να είναι ακόμη υψηλός, οι επιχειρηματίες αγωνιούν για το κατά πόσο μπορεί να διασωθεί ο τζίρος της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

 

Tags
Back to top button