Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η ειδική κόκκινη καμινάδα για την εκλογή νέου Πάπα τοποθετήθηκε στην Καπέλα Σιστίνα

Στην τελική ευθεία έχει μπει το Βατικανό για την ανάδειξη νέου Πάπα, καθώς οι προετοιμασίες συνεχίζονται αδιάκοπα ώστε στις 7 Μαΐου το Κονκλάβιο να ξεκινήσει τις εργασίες για τον διάδοχο του Πάπα Φραγκίσκου.

Σήμερα Παρασκευή (2.5.2025) οι πυροσβέστες τοποθέτησαν την ειδική καμινάδα στην Καπέλα Σιστίνα όπου αναμένεται μετά από κάθε συνεδρίαση να βγει μαύρος καπνός (εφόσον δεν έχουμε εκλογή Πάπα) ή λευκός καπνός, εφόσον οι Καρδινάλιοι στο Βατικανό καταλήξουν στο ποιος θα διαδεχθεί τον Πάπα Φραγκίσκο.

Πυροσβέστες του Βατικανού εθεάθησαν στην οροφή της Καπέλα Σιστίνα να τοποθετήσουν την ειδική κόκκινη καμινάδα.

Σημειώνεται πως μετά από κάθε δύο γύρους ψηφοφορίας στην Καπέλα Σιστίνα, τα ψηφοδέλτια των καρδιναλίων καίγονται σε ειδικό κλίβανο για να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα στον έξω κόσμο.

Εάν δεν επιλεγεί πάπας, τα ψηφοδέλτια αναμειγνύονται με υπερχλωρικό κάλιο, ανθρακένιο (ένα συστατικό της λιθανθρακόπισσας) και θείο για να παράγουν μαύρο καπνό.

Αλλά εάν αναδειχτεί Πάπας, τα ψηφοδέλτια αναμειγνύονται με χλωρικό κάλιο, λακτόζη και ρητίνη χλωροφορμίου για να παράγουν τον λευκό καπνό.

Η τελευταία φορά που βγήκε καπνός από την ειδική καμινάδα ήταν στην πέμπτη ψηφοφορία του Κονκλάβιου στις 13 Μαρτίου του 2013, οπότε και ο Καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο έγινε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Tags
Back to top button