Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

H διαχρονική αδυναμία του εκάστοτε ηγέτη να αντιληφθεί τα επερχόμενα

Γράφει ο Χρήστος Αποστολίδης, Δικηγόρος


Είναι πράγματι γλυκιά η καρέκλα της εξουσίας. Η αίσθηση της υπεροχής που αυτή συνεπάγεται σε συνδυασμό με την ευρύτηταδράσεων και επιδραστικών παρεμβάσεων που προσδίδει στονκάτοχό της δημιουργούν μια ακλόνητη ψευδαίσθηση δικαιωματικήςμονιμότητας που άπαντες υποχρεούνται να σέβονται και κανείς δενδύναται να διανοηθεί να θέσει υπό αμφισβήτηση. Όταν μάλιστα ηεξουσία έχει κατακτηθεί με συστηματική προσπάθεια άοκνηςυπομονής, εύστροφες κινήσεις και αρκούντως πρωτότυπα καιευρυματικά αφηγήματα που πείθουν και σαγηνεύουν τους πολίτεςέχει ιστορικά παρατηρηθεί ότι δύσκολα ο φορέας της μπορεί νασυμβιβαστεί με το ενδεχόμενο της απώλειάς της.

Η βαθιά αντίληψη της κοινωνικής πραγματικότητας και ηπροσέγγιση της ενδόμυχα αληθινής βούλησης των «υπηκόων», εντέλει καταλήγει να μην αποτελεί δεδομένη κατάκτηση για ένανηγέτη, που επηρμένος από τις χαρισματικές σειρήνες της θέσης τουαδυνατεί εν τοις πράγμασι να αντιληφθεί το επερχόμενο τέλος καιτην αναπόφευκτη εναλλαγή ρόλων, με έναν άλλον φαινομενικάεκλεκτό που ήρθε η σειρά του να ακολουθήσει το δικό του «υψηλό»πεπρωμένο, αισθανόμενος ευλογημένος και ακλόνητος.

Ο εκάστοτε ηγέτης οφείλει να εμπεδώσει εκ των προτέρων μέσατου την αντίληψη της προσωρινότητας και του δικαιολογημέναπαροδικού μιας ιδιότητας που του επέτρεψαν κάποιοι άλλοι ναβιώσει. Οφείλει να προετοιμάσει τον εαυτό του και το οικογενειακότου περιβάλλον για επιστροφή σε μια κανονική και συνηθισμένηζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, που είναι θέμα χρόνουκάποια στιγμή να σβήσουν και να απομακρυνθούν αναζητώντας τοεπόμενο «θύμα» τους.

Διαφορετικά τον κατακλύζει ο φόβος και η διάχυτη ανασφάλειαμπροστά στα δυσάρεστα επερχόμενα με κίνδυνο να διαγραφούν ταόποια θετικά και ωφέλιμα της μικρής ή μεγάλης θητείας του καιμοιραία να μετατραπεί σε μια τυπική υποσημείωση πουαναγκαστικά πρέπει να καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος.


Tags
Back to top button