Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Αρμενία απαιτεί συγγνώμη από την Τουρκία για την Γενοκτονία

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν απαίτησε σήμερα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 105η επέτειο τηςγενοκτονίας των Αρμενίων, η Τουρκία να ζητήσει συγνώμη από τη χώρα του γι αυτό το «έγκλημα κατά του ανθρώπινου πολιτισμού».

Οι εκδηλώσεις μνήμης είναι οι πιο λιτές φέτος και χωρίς τις παραδοσιακές παρελάσεις λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Το μνημείο στο οποίο συνήθως μετέβαιναν οι Αρμένιοι κοντά στην πρωτεύουσα, Γερεβάν, έχει κλείσει για το κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε σύντομη βιντεοσκοπημένη ομιλία, ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι περισσότερο από έναν αιώνα μετά τα γεγονότα, «οι συνέπειες της γενοκτονίας συνεχίζουν να είναι αισθητές». Αφού εναπόθεσε λουλούδια στο μνημείο, κατήγγειλε ένα «έγκλημα όχι μόνο κατά της εθνικής μας ταυτότητας, αλλά και κατά του ανθρώπινου πολιτισμού».

«Η Τουρκία δεν έχει ακόμη ζητήσει συγνώμη για αυτά που έκανε», είπε, προσθέτοντας ότι το Γερεβάν "απαιτεί" την επίσημη αναγνώριση των σφαγών της εποχής ως γενοκτονία.

Οι Αρμένιοι εκτιμούν ότι 1,5 εκατομμύριο πρόγονοί τους σφαγιάστηκαν συστηματικά από τις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Τουρκία απορρίπτει τον όρο γενοκτονία, κάνοντας λόγο για αμοιβαίες σφαγές μέσα σε ένα κλίμα εμφυλίου πολέμου και λιμού που προκάλεσε τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και από τις δύο πλευρές.

Η γενοκτονία των Αρμενίων αναγνωρίζεται ως τέτοια από περίπου τριάντα χώρες και πολλούς ιστορικούς.

Αντί να μεταβούν στο μνημείο κοντά στο Γερεβάν, οι Αρμένιοι σε όλο τον κόσμο μπορούν να στείλουν τα ονόματά τους μέσω ενός αριθμού τηλεφώνου για να προβάλλονται πάνω σε στύλους έως το ξημέρωμα.

Οι εκδηλώσεις μνήμης άρχισαν χθες, Πέμπτη, όταν τα φώτα στους δρόμους έσβησαν στην Αρμενία, ενώ ήχησαν οι καμπάνες των εκκλησιών.

Tags
Back to top button