Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ανακοίνωση ΥΠΕΞ για παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για την 35η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Συμπληρώνονται φέτος 35 χρόνια από την παράνομη και μονομερή ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» του ψευδοκράτους, η οποία έχει διεθνώς καταδικασθεί με τις Αποφάσεις 541 (1983) και 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η θλιβερή αυτή, για τη διεθνή κοινότητα, επέτειος, υπενθυμίζει σε όλους την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, συνεπεία της παράνομης τουρκικής στρατιωτικής εισβολής, της κατοχής μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εποικισμού του.

Η Τουρκία οφείλει να συμμορφωθεί με τις ως άνω Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαιτούν την ανάκληση της παράνομης και άκυρης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Περαιτέρω, την καλούμε να εργαστεί για την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και συνολικής λύσης του Κυπριακού Ζητήματος που θα διασφαλίσει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που απορρέουν από τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα, τασσόμενη στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής και θα συνεχίσει να συμβάλει σταθερά και υπεύθυνα, στην αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο, η οποία μπορεί να επιτευχθεί, μόνο μέσω, του τερματισμού της κατοχής, της κατάργησης του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων και της επανένωσης της Κύπρου, στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Tags
Back to top button