Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

H άγνωστη ιστορία πίσω από τους ριγάδες της τράπουλας - Τι συμβολίζουν;

Άπαντες έστω και μία φορά έχουν έρθει σε επαφή με τους ρηγάδες της τράπουλας, όμως λίγοι γνωρίζουν ποια η σημασία τους και η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτούς.

Τα χαρτιά και η τράπουλα είναι πράγματα αρχαία και πολύ ιστορικά, υπάρχουν αιώνες τώρα και ο κόσμος έχει μάθει να διασκεδάζει με αυτό τον τρόπο. Η τράπουλα πάντα έφτανε τα όρια του μυστικισμού και των κρυμμένων νοημάτων, έτσι κάποια πράγματα δεν μας είναι γνωστά ακόμη και μέχρι τις μέρες μας. Εμείς κάναμε μία μικρή έρευνα και βρήκαμε τι συμβολίζει το κάθε τι.

Η λέξη τράπουλα προέρχεται από την ιταλική λέξη trappola και σημαίνει παγίδα!Αν και όλοι μας λίγο πολύ είμαστε γνώριμοι με τους ρηγάδες της τράπουλας αλλά δεν ξέρουμε ποιοι κύριοι είναι, γιατί ο καθένας απεικονίζει και ένα ιστορικό πρόσωπο!

Ο Ρήγας Κούπα απεικονίζει τον Καρλομάγνο, γνωστός και ως Κάρολος ο Μέγας, ήταν βασιλιάς των Φράγκων. Είναι ο μόνος ρήγας που δεν έχει μουστάκι και αυτομαχαιρώνεται καθώς ο θρύλος λέει οτι αυτοκτόνησε.

Ο Ρήγας Σπαθί δεν είναι άλλος από τον Μέγα Αλέξανδρο. Ο γιός του Φιλίππου Β, κατέκτησε χώρες μέχρι τα βάθη της Ασίας. Ο τάφος που μάλλον είναι ο λόφος της Αμφίπολης

Ο Ρήγας Καρό απεικονίζει τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα. Ο Ιούλιος είπε τις ιστορικές φράσεις "Ήλθον, είδον και απείλθον" και "Εσύ τέκνον Βρούτε"

Ο Ρήγας Μπαστούνι είναι ο βασιλιάς Δαβίδ. Το όνομά του στα Εβραικά σημαίνει αγαπητός και υπήρξε μεγάλη βιβλική μορφή. Υπήρξε μουσικός, ποιητής και προφήτης.

Tags
Back to top button