Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η αγγλική αποστολή για την ανακάλυψη του ανθρωποφάγου δέντρου της Μαδαγασκάρης, το 1932…

Τον Αύγουστο του 1932, μια μικρή ομάδα Άγγλων εξερευνητών, με αρχηγό τον Λοχαγό Χόιρστ, ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την Αφρική προς ανεύρεση του περίφημου ανθρωποφάγου δέντρου της Μαδαγασκάρης.

Ο αρχηγός της αποστολής ισχυριζόταν ότι δεν ήταν καθόλου μύθος η ύπαρξη του φυτού αυτού, στο οποίο ορισμένες γηγενείς φυλές πρόσφεραν ως θυσία κάθε χρόνο τα ωραιότερα κορίτσια τους.

Οι ιθαγενείς λάτρευαν το ανθρωποφάγο δέντρο της Μαδαγασκάρης ως θεότητα και το προστάτευαν από τα αδιάκριτα μάτια των ξένων και των παρείσακτων. Δια τούτο, ήταν δύσκολο για τους περίεργους Ευρωπαίους να εντοπίσουν την ακριβή του θέση μέσα στη ζούγκλα του αφρικανικού αυτού νησιού.

Σύμφωνα με τον Άγγλο αρχηγό της αποστολής, το ανθρωποφάγο δέντρο της Μαδαγασκάρης θα ήταν οπωσδήποτε ένα είδος των σαρκοβόρων φυτών, τα οποία ήταν ήδη γνωστά στην Επιστήμη. Τα φυτά αυτά τρώγουν συνήθως έντομα και σαύρες.

Κατά τις αφηγήσεις των ιθαγενών, το περίφημο ανθρωποφάγο δέντρο της Μαδαγασκάρης παρήγε έναν χυμό εξόχως μεθυστικό και παραισθησιογόνο, τον οποίο κατανάλωναν οι ιθαγενείς, αλλά και το προσφερόμενο θύμα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 24/08/1932…

Tags
Back to top button