
Η Γροιλανδία και η Δανία συμφώνησαν σήμερα να ενισχύσουν τους δεσμούς τους ως απάντηση στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να λάβει τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας νησιού της Αρκτικής, είπαν οι ηγέτες τους έπειτα από συνομιλίες που είχαν στην Κοπεγχάγη.
«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εξωτερικής πολιτικής, που σημαίνει ότι πρέπει να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον», είπε ο Νίλσεν σε κοινή του συνέντευξη Τύπου με την Δανή ομόλογό του Μέτε Φρεντέρικσεν.
Ο Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν έφθασε χθες στην πρωτεύουσα της Δανίας, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη σε ένδειξη ενότητας ανάμεσα στο πλούσιο σε σπάνιες γαίες νησί και στη Δανία.
Η επίσκεψη του Νίλσεν ακολουθεί μήνες εντάσεων μετά τις αλεπάλληλες δηλώσεις του Τραμπ ότι η Γροιλανδία πρέπει να ενταχθεί στις ΗΠΑ.