Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Γιώργος Φίλης: Η Τουρκία ζει ό,τι η Ελλάδα του 2015! Αν προσφύγει στο ΔΝΤ θα πέσει ο Ερντογάν

Τις πολιτικές εξελίξεις που θα επιφέρει στην Τουρκία η πτώση της νομισματικής ισοτιμίας ανέλυσε ο Γιώργος Φίλης.

Ο καθηγητής τονίζει ότι αν χρειαστεί να προσφύγει η Τουρκία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δύσκολα θα έχει παραμείνει ο Πρόεδρος Ερντογάν στην Θέση του και παράλληλα σημειώνει ότι η Τουρκική Οικονομία είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί με ποσά της τάξεως των 5 δίς$ που ακούγονται.

Παράλληλα ο Γιώργος Φίλης σχολίασε την ενόχληση της Τουρκίας για την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη.

Η αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης της Δύσης προς την Τουρκία και συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της στρατηγική αξίας των στενών του Βοσπόρου.

Ο κος Φίλης τονίζει ότι η παρουσία των Αμερικανών μπορεί να έχει ως στόχο και την Ρωσία αλλά η χώρα μας δεν έχει περιθώριο κακών σχέσεων με την Ρωσία μιας  και λειτουργεί ως ισορροπιστής δυνάμεων στην περιοχή.

Παράλληλα ο καθηγητής αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Πούτιν είναι ο κατεξοχήν θιασώτης του πολιτικού ρεαλισμού και αντιλαμβάνεται την θέση της Ελλάδας λόγω της απειλής από την γείτονα. Τονίζει μάλιστα ότι η χώρα μας πρέπει να ισορροπήσει τις σχέσεις της μιας και για την Ρωσία η Ελλάδα δεν αποτελεί δυνητικό αντίπαλο και αντίστοιχα η Τουρκία δεν είναι σύμμαχος, επί της ουσίας, της Ρωσίας.

Ο καθηγητής γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης στον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο και τον Κώστα Αλατζά στον Alpha Radio 989.

 

Tags
Back to top button