Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιγαντιαία επιχείρηση Ελλάδας-Γερμανίας εναντίον της διακίνησης κάνναβης από την Αλβανία που είναι «εργοστάσιο κάνναβης» στην ΕΕ

Η ελληνική αστυνομία σε συνεργασία με την αμερικανική DEA στη Θεσσαλονίκη και τις γερμανικές αρχές έχουν ξεκινήσει μια γιγαντιαία επιχείρηση, για την διακοπή της  διακίνησης χιλιάδων ναρκωτικών, κυρίως από την Αλβανία προς την Ελλάδα και μετά την Γερμανία, αναφέρει ο αλβανικός τύπος.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών στην Ευρώπη το οποίο «πονοκεφαλιάζει» όχι μόνο τις ελληνικές αλλά και τις γερμανικές  αλλά και την Europol.

Ελληνικά και ξένα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν  ότι η πραγματικά μεγάλη επιχείρηση έχει  στόχο την εξάρθρωση οργανώσεων διακίνησης κάνναβης από την Αλβανία, η οποία έχει μετατραπεί σε ένα από μεγαλύτερα φυτώρια της Ευρώπης.

Την βραδιά ( 02 Ιανουαρίου ),  στην περιοχή της  Ηγουμενίτσας κατασχέθηκε ποσότητα 216 κιλών  κάνναβης, η οποία μεταφέρονταν  από ένα φορτηγό φορτωμένο με έπιπλα.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν και φόρεσαν  χειροπέδες, ενώ ένας άλλος συνελήφθη στη Γερμανία.

Τα ΜΜΕ  έγραψαν ότι η μεγάλη δράση κατά των μεγάλων επιχειρήσεων των ναρκωτικών συνεχίζεται σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με αυτούς, η διεθνή εμπορία της κάνναβης  διακινείται  με  φορτηγά στη Γερμανία και στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, και αποτελεί μια μεγάλη μάστιγα με λεία πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Η επιχείρηση των δύο αστυνομιών έχει ξεκινήσει μήνες πριν, ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις τόσο εντός Ελλάδος όσο και εντός της Αλβανίας και Γερμανίας που αποτελεί  το τελικό προορισμό.

Το πρόβλημα ωστόσο στην Αλβανία είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται μιας και η χώρα αυτή είναι μια χώρα που ζει από την καλλιέργεια ναρκωτικών .

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα μιλώντας πριν μερικούς μήνες κατά του Έντι Ράμα  αποκάλεσε  την χώρα του μέσα  στο κοινοβούλιο ως… «Δημοκρατία του χασίς».

Όπως είπε, η χώρα με την εύνοια και την προστασία της κυβέρνησης του ‘Εντι Ράμα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φυτώριο χασισοκαλλιέργειας.

Η  κυβέρνηση Ράμα πιεζόμενη από τις καταγγελίες από το εξωτερικό είχε διοργανώσει  μια  οργανωμένη επιχείρηση με την συμμετοχή δεκάδων ανδρών των ειδικών δυνάμεων καταστρέφοντας  μεγάλες φυτείες ινδικής κάνναβης στο χωριό Λαζαράτι, στην περιοχή του Αργυρόκαστρου, και επιτυγχάνοντας ένα σοβαρό κτύπημα  στο τεράστιο  κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Η καλλιέργεια κάνναβης όμως έχει επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης αποτελεί έναν τρόπο να εξασφαλίζουν ή  συμπληρώνουν το εισόδημα τους χιλιάδες Αλβανοί , σε μια φτωχή χώρα στην οποία η  διαφθορά αποτελεί πλέον τρόπο  ζωής.

Tags
Back to top button