Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γιατί στοχοποιούν την Κρήτη οι Τούρκοι δουλέμποροι; Νέα επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό και τη διάσωση 49 μεταναστών

Σε νέα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών συμμετείχε το Λιμενικό Σώμα στα ανοιχτά της Κρήτης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης (16/4), μετά από σήμα για πλοιάριο στα διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της Γαύδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 49 άνδρες, οι οποίοι, όπως δήλωσαν, κατάγονται από το Μπαγκλαντές, το Σουδάν, τη Σομαλία και την Ερυθραία. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Η μεταφορά τους πραγματοποιήθηκε με πλωτό του Λιμενικού Σώματος απευθείας στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Ψηφιακή αιχμαλωσία! Έρχεται ο 12ψήφιος Προσωπικός Αριθμός-Καταργείται ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ο μέχρι σήμερα αριθμός δελτίου ταυτότητας

Τι επιδιώκει η Τουρκία στο νησί εδώ και μεγάλο διάστημα

Βάσει των στοιχείων το νησί έχει γίνει στόχος Λαθροδιακινητών επανειλημμένα όλο το τελευταίο διάστημα, με τρόπο που εγείρει πολλές και σαφείς ανησυχίες για τουρκικό δάκτυλο, αφού οι παράνομοι μετανάστες προέρχονται από χώρες με καλές σχέσεις με την Άγκυρα, ειδικά η Σομαλία κά.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, και όλα ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο ειδικά σε ότι αφορά την γειτονική μας χώρα που “χτυπά” τα ελληνικά νησιά με καραβιές παράνομων μεταναστών μέσω των δικτύων της στην Αφρική.

Η Τουρκία έχει υπογράψει αμυντικές συμφωνίες με μια σειρά αφρικανικών κρατών σε όλη την ήπειρο, όπως η Σομαλία, η Λιβύη, η Κένυα, η Ρουάντα, η Αιθιοπία, η Νιγηρία και η Γκάνα. Οι συμφωνίες καλύπτουν επίσης ορισμένες τουρκικές βάσεις στην περιοχή.

Το τουρκικό παρακράτος έχει σαφώς άνομα σχέδια για την χώρα μας, ειδικά από το 2020 και τα επεισόδια του Έβρου, με τα οποία επιζητεί να γεμίσει την πατρίδα μας με χιλιάδες παράνομους μετανάστες, για ευνόητους λόγους.

 Το σχέδιο αυτό της Άγκυρας, συμπεριλαμβάνει και την Λιβύη, από την οποία έρχονται τα σαπιοκάραβα με τους παράνομους μετανάστες με στόχο το νησί.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πλέον πολύ καλά, ότι η Κρήτη είναι η βάση όλων των ενεργειακών και στρατιωτικών σχεδίων της Ελλάδος με Ισραήλ και Αίγυπτο και ΗΠΑ:

Εκεί θα γίνει η νέα ναυτική υποδομή από την οποία ΗΠΑ-Ελλάδα-Ισραήλ-Κύπρος θα ελέγχουν την Ανατολική Μεσόγειο από τις τουρκικές προκλήσεις.

Εκεί θα περάσει το καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Αίγυπτο προς την Ευρώπη.

Εκεί υπάρχουν τεράστιες δεξαμενές αποθήκευσης LNG .

Εκεί θα “ακουμπά” East Med όταν αυτός υλοποιηθεί συνδέοντας ουσιαστικά στο μέλλον την Μέση Ανατολή με την Ευρώπη.

 Εκεί είναι η αμερικανική βάση ελλιμενισμού αεροπλανοφόρων, η έδρα μελλοντικά του νέου Ναυστάθμου του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, και η άκρως σημαντική για την ΝΑ Μεσόγειο, αεροπορική βάση στο Καστέλι.   

Εκεί θα έχουν την βάση τους οι Αμερικανοί της CHEVRON, κατά τις έρευνες και την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Όλα αυτά καθιστούν άνετα το νησί αυτό ως τον κύριο πυλώνα της ελληνικής ισχύος σε πολλούς τομείς, για αυτό και αυτό το κύμα παράνομων μεταναστών μόνο τυχαίο δεν είναι.     

Η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει ξεφύγει εδώ και χρόνια από τα τετριμμένα, ενώ με δεδομένο το εσωτερικό πρόβλημα μετά την φυλάκιση του Ιμάμογλου, και τους χιλιάδες διαδηλωτές στον δρόμο, που φωνάζουν για ελευθερία και ψωμί, το σίγουρο είναι θα δούμε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις κατά της Ελλάδος.

Η Άγκυρα θέλει το μισό Αιγαίο, σύμφωνα με τον επιστημονικό χάρτη που σχεδιάζει τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Η μέση γραμμή μεταξύ των δύο ηπειρωτικών γραμμών λήφθηκε ως σύνορο στο ελληνικό Αρχιπέλαγος από τους Τούρκους, και αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε " αναταράξεις" τις οποίες κανείς σαφώς με ακρίβεια δεν γνωρίζει που θα οδηγήσουν.

Tags
Back to top button